Kvalita iOS aplikací je oproti Androidu obrovská. To chce Google změnit

2909483129_fc38488202_b
0Zobrazit komentáře

Hlavní doménou Android aplikací bylo po dlouhé roky to, že do Google Play, narozdíl od App Store, procházely bez složitého schvalování a veškeré změny nebo nahrání nových aplikací probíhalo v relativně krátké době. Tomu je nyní konec, protože i Google chce, aby aplikace prošly ručním testováním a schvalováním a byly přísněji omezeny věkem.

Hlavním důvodem pro to bylo množství malware aplikací a porušování práv. Jak jsme mohli vidět například u všemožných klonů legendárního Flappy Bird. Schvalování bude jak informoval TechCrunch částečně probíhat pomocí speciálního algoritmu a částečně pomocí poctivé ruční práce.

snes

Přečtěte si takéKonečně! Mario, Zelda a další Nintendo hity míří na mobilyKonečně! Mario, Zelda a další Nintendo hity míří na mobily

Nejlepší na celé věci je fakt, že stále celý proces nezabere výrazně delší dobu než dosud. Systém je totiž v oběhu již několik měsíců a Googlu přišlo prozatím jen několik připomínek k prodloužené době schvalování.

Automatický systém je schopen rozpoznat zavirované aplikace a dokonce určit, zda aplikace porušuje některá autorská práva nebo obsahuje sexuální motivy, které jdou v rozporu s podmínkami Google Play. A to vše stále do několika hodin, jako jsme u Google Play zvyklí. Podobný systém využívá i Apple na App Store, proces ale trvá výrazně déle.

Foto: Cristiano Betta / Flickr.com

Diskuze (0)

Novinka

Anonym