Čínský startup dohání v prodejích smartphonů Apple a chce expandovat

CI3yGmJUsAEa5bF
0Zobrazit komentáře

Druhý nejhodnotnější startup hned za Uberem, čínské Xiaomi, překonalo další laťku, kdy za první polovinu roku 2015 prodalo více než 34,7 milionů telefonů a stalo se tak třetím největším prodejcem telefonů na světě. Jde o nárůst 33% oproti minulému roku ve stejném období. Pro srovnání, Apple ve stejném období prodal zhruba 4x tolik kusů své nové vlajkové lodi: iPhonu 6.

V potaz ale musíme vzít fakt, že Xiaomi funguje necelých 5 let a každý rok zaznamenává minimálně dvouciferný růst. Momentálně se startup vydal na cestu do Brazílie, kde bude 7. července otevírat nový trh a v průběhu roku by rád expandoval i do dalších zákoutí Asie, případně Evropy. Některé produkty už Xiaomi začalo dovážet do Anglie, takže je otázkou času, kdy se oficiálně objeví i v našich končinách.

samsungtroll

Přečtěte si takéZisk Samsungu se propadl o drtivých 60%, válcují ho Apple a levné XiaomiZisk Samsungu se propadl o drtivých 60%, válcují ho Apple a levné Xiaomi

Za růst mluví fakt, že po 2 letech provozu Xiaomi prodalo 7,2 milionů telefonů, další rok 18,7 milionů. Jen za minulý rok přesáhlo 12 miliard dolarů obratu prodejem 61 milionů kusů. Jaký zisk nebo ztrátu vygenerovalo, zůstává nezveřejněno.

Přepokládaná prodejní čísla pro tento rok by měla přesáhnout 100 milionů kusů. Nutno dodat, že jde pouze o jeden typ telefonu, který se dostává do oběhu postupně, tak aby to zvládaly výrobní kapacity. Většina prodejů je podle TC realizována přímo přes e-shop na webu, zhruba 30% pak tvoří prodeje u smluvených retailerů po celé Číně.

Foto: Xiaomi / TW

Diskuze (0)

Novinka

Anonym