Flyte: bezdrátová levitující žárovka, která na Kickstarteru získala 617 tisíc dolarů

Michal PtáčekMichal Ptáček

bulb
0Zobrazit komentáře

Pokud patříte mezi fanoušky netradičních a zároveň stylových doplňků do domácnosti, zcela určitě vás zaujme tato bezdrátová a úsporná žárovka s názvem Flyte. Stojí za ní vynálezce Simon Morris, který se nechal inspirovat levitujícím hoverboardem, který před několika měsíci s velkou slávou představila japonská automobilka Lexus.

Jak to funguje?

Žárovka totiž díky šikovně umístěným magnetům dokáže levitovat nad hlavní dřevěnou konstrukcí, jež ji zároveň díky bezdrátové indukční technologii neustále nabíjí. Spolehlivě pak funguje i samotné zhasnutí a rozsvícení žárovky, kdy se stačí dřevěné základny pod ní pouze dotknout. A aby to nebylo málo, základna dokáže při použití „3rd party“ přijímače nabít například i váš telefon.

_DSC9988

Přečtěte si takéČeský projekt CapaSitty vytváří chytré lavičky s možností ekologického nabíjení telefonůČeský projekt CapaSitty vytváří chytré lavičky s možností ekologického nabíjení telefonů

15 milionů korun na Kickstarteru

Všechny tyto vlastnosti a povedený design zaujaly i tisíce potenciálních zákazníků z celého světa, kteří tvůrci projektu pomohli v nedávné kampani na Kickstarteru  získat 617 tisíc dolarů, v přepočtu tedy cca 15 milionů Kč. Tato částka mu umožnila vytvořit konečný produkt a uvést ho do předprodeje.

Cena

Žárovku, která by při běžném denním používání měla vydržet 22 let, je proto aktuálně možné předobjednat na oficiální stránce za 299 dolarů, tedy přibližně 7 200 Kč. První kusy by pak k zákazníkům měly zamířit už tento měsíc.

bulb3

bulb-2

Diskuze (0)

Novinka

Anonym