Český fitness startup nabízí lekce s trenéry online a chystá se na expanzi za hranice

onlinefitness
0Zobrazit komentáře

Posilování, běhání, plavání a další aktivity už dávno nejsou jen doménou nadšenců, ale i úplně běžných lidí, kteří se snaží hýbat už jen proto, že se to stává trendem a normální věcí a ne něčím, za co by se měli stydět. Primární bariéra vstupu za práh posilovny vždy byla hlavně o studu, až v druhé řadě šlo o pro někoho nedostupnou cenu nebo nedostatek času.

Český projekt Onlinefitness.cz, který byl spuštěn v únoru minulého roku, se snaží všechny tyto bariéry co nejvíce omezovat a dát lidem prostor ke cvičení kdykoliv, kdekoliv, za zlomek ceny běžné posilovny. Pro každou naplánovanou lekci je k dispozici trenér, který prostřednictvím videa cvičí s připojenými uživateli. Za loňský rok takto proběhlo přes 1200 živých lekcí.

code

Přečtěte si takéDíky tomuto projektu si zvládnete naprogramovat vlastní Airbnb, Kickstarter a další populární webyDíky tomuto projektu si zvládnete naprogramovat vlastní Airbnb, Kickstarter a další populární weby

Rozdílem je tedy především možnost připojení se k živě vysílaným lekcím, kterým se nelze vyhnout tak snadno, jako puštěním předem nahraného záznamu, jako to nabízí většina konkurenčních služeb. V průběhu minulého měsíce se takto podařilo službě dostat na více než 140% loňského obratu, dodal Daniel Opačitý, spoluzakladatel a CEO startupu.

Cvičit lze již za 189-249 Kč měsíčně, případně za 1990 Kč ročně nebo na bázi kreditů, které lze kupovat postupně v ceně 1 kredit = 39 Kč = 1 lekce. V rámci měsíčního členství je k dispozici denní živá lekce s trenérem – běžně se tak cvičící dostane na cenu zhruba 7 Kč za lekci. A podle všech informací si již projekt jednorázově nebo pravidelně vyzkoušely nižší desítky tisíc uživatelů.

Možná i to je důvod, proč chce Onlinefitness vstoupit na zahraniční trh, k čemuž aktuálně hledá silného partnera a investora.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym