Tenhle čínský gigant chystá v příštím roce investice za v přepočtu jeden bilion korun

Michal BenatzkyMichal Benatzky

china-2
0Zobrazit komentáře

Čínský e-commerce gigant Alibaba by mohl v příštím roce podle agentury Bloomberg utratit na nových akvizicích a investicích až 38 miliard dolarů, což je částka blížící se v přepočtu na českou měnu až k jednomu bilionu. Tato neuvěřitelná suma je ještě překvapivější, uvážíme-li, že v letošním roce utratil lídr čínského trhu v oblasti online nakupovaní „pouze“ 15 miliard dolarů, tedy asi 375 miliard korun.

Příliš pozadu, alespoň co se investic týče, nehodlá na čínském trhu zůstávat ani investiční skupina Tencent, která by v příštím roce ráda uskutečnila nákupy ve výši 35 miliard dolarů. Pomyslné třetí místo poté se svými 15 miliardami zaujímá čínská internetová společnost Baidu. Dohromady by tak měla velká trojka v příštím roce utratit až 80 miliard dolarů.

youtube-red-1500×1000

Přečtěte si takéYouTube chce s novou službou streamovat i filmy a seriály. Obsahu šéfuje ČechYouTube chce s novou službou streamovat i filmy a seriály. Obsahu šéfuje Čech

Bloomberg dále poznamenává, že většina investic těchto společností by měla být využita okolo zkvalitňování online-offline služeb, jako jsou například objednávky zboží nebo služeb. Jen v tomto oboru by mělo v příštím roce z pokladnic těchto třech gigantů skončit 30 miliard dolarů.

alibaba

Foto: hansjohnson/Flickr

Diskuze (0)

Novinka

Anonym