Vyzkoušejte si aplikaci, která dokáže roztřídit a spustit jakoukoliv hru ze starších konzolí

openemu
0Zobrazit komentáře

Kdo vyrůstal na starších herních konzolích jako Atari, Gameboy nebo SNES si pravděpodobně pamatuje tu nostalgii, kdy poprvé po dlouhých letech některou z her spustil na jednom z emulátorů a naplno si jí vychutnal i na počítači nebo mobilu. Jedinou nepraktickou věcí byla omezená podpora připojitelných gamepadů k ovládání místo klávesnice a možná i nutnost hledání emulátoru zvlášť pro každou konzoli.

OpenEmu, projekt, který vyšel na Vánoce s novou verzí kombinuje snad všechny známé starší herní konzole dohromady a v přehledné desktopové aplikaci zobrazuje knihovnu stažených her, které lze rovnou spustit. Nemusíte tak přemýšlet nad tím, jaký emulátor stáhnout nebo jak ho nastavit – vše je už hotovo předem, stačí tak hru spustit, připojit případně ovladač a hrát.

kingdom-1

Přečtěte si takéOčekávané české RPG Kingdom Come: Deliverance od tvůrců Mafie brzy zamíří do betaverze!Očekávané české RPG Kingdom Come: Deliverance od tvůrců Mafie brzy zamíří do betaverze!

Ke hraní lze využít vlastní nadefinované klávesy nebo připojený externí ovladač, včetně originálních gamepadů z Xboxu nebo Playstationu. Aplikace je k dispozici jako open-source – to pro ty, kteří si budou chtít s jejími funkcemi trochu pohrát a třeba je i vylepšit.

Screen Shot 2015-12-30 at 01.21.49
Screen Shot 2015-12-30 at 01.21.58

Diskuze (0)

Novinka

Anonym