Google ukončuje po mnoha letech svojí populární službu na správu a editaci fotografií

googlephotos
0Zobrazit komentáře

Google, který od loňského roku figuruje pod nově založenou společností Alphabet, která zároveň dostala i nového CEO, dělá průběžnou optimalizaci svého businessu a rozhoduje se, zda některé služby bude dál inovovat nebo je kompletně zruší. Tak se stalo i u posledního rozhodnutí, které informuje o ukončení služby Google Picasa, sloužící ke správu a editaci vlastních fotografí.

Není ale divu, protože zásadní vývoj aplikace, ani žádné větší aktualizace už nevycházejí takřka 5 let a po příchodu nástupce s názvem Google Photos už byl takový krok jen otázkou času. Google Photos tak od 15. března letošního roku budou po ukončení Picasy dominovat správě fotografií u uživatelů největšího vyhledávacího portálu.

opera

Přečtěte si takéKdysi populární internetový prohlížeč Opera jde do prodeje za takřka 29 miliard korunKdysi populární internetový prohlížeč Opera jde do prodeje za takřka 29 miliard korun

Picasa si získala na popularitě především proto, že kromě klasického úložiště, nabízela zároveň pokročilou úpravu fotografií a volby různých efektů, které skvěle posloužily pro amatérské uživatele. To bohužel pro některé Google Photos nenabízí a funguje spíše na podobném principu jako Dropbox, využívající společné úložiště Google Drive, pod které patří i e-mailová služba Gmail.

Screen Shot 2016-02-15 at 08.36.22

Podle společnosti zároveň nebude potřeba fotografie přesouvat manuálně. V polovině března by se měly přesunout do Google Photos automaticky. Poté už bude na uživatelích, jestli si je tam nechají nebo jestli budou dále využívat Picasu bez budoucích aktualizací.

Foto: Google

Diskuze (0)

Novinka

Anonym