Investorlist.co: projekt s rostoucím seznamem světových investorů, včetně těch českých

Michal PtáčekMichal Ptáček

investorlist
0Zobrazit komentáře

Jednoduchý projekt Investorlist.co vznikl na základě zkušeností amerického startupu Peg s vyhledáváním a dojednáváním detailů s investory a na základě seznamu Roba Moffata, venture kapitalisty z Balderton Capital, který publikoval několik zajímavých, ale trochu zapomenutých fondů a jednotlivců v EU.

Z toho všeho vznikl seznam více než tisícovky investorů, akcelerátorů a fondů po celém světě, ve kterých lze hledat podle kategorie, na kterou se specializují nebo podle země, kde primárně působí. Mezi ně se zařadily i čtyři české – konkrétně Credo Ventures, StartupYard, Wekix VC nebo Symfonie Capital poskytující půjčky.

meet-the-nike-hyperadapt-10

Přečtěte si takéNike představil samozavazovací boty z Návratu do budoucnosti, které půjdou do výrobyNike představil samozavazovací boty z Návratu do budoucnosti, které půjdou do výroby

Tvůrci, kteří poprvé vyslali projekt do světa přes populární ProductHunt přislíbili, že v nejbližší době kromě základních funkcí zařadí i pokročilé filtrování a další maličkosti, které by mohly hledání potencionálního investora usnadnit. Přidávání všech je momentálně zdarma, zadávají ho uživatelé a je manuálně schvalováno. Informace by tak měly být v základu ověřeny lidským faktorem a nejde pouze o automatizované vkládání.

Mezi podobnými projekty je například VentureFocus, který nabízí přístup k více než 6 tisícům investorů z celého světa – přístup je ovšem zpoplatněný minimálně 39 dolary za jednorázové stažení databáze.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym