Vydavatelství VLP patřící Pentě kupuje server s automobilovou inzercí Cars.cz

carscz
0Zobrazit komentáře

Vydavatel VLP, tedy Vltava-Labe-Press, který spadá pod investiční skupinu Penta, se rozhodl rozšířit svoje zájmy na internetovém trhu a od vydavatelství Economia kupuje firmu Webfarm s.r.o., vlastnící automobilový inzertní server Cars.cz, jak informoval server Mediaguru.cz. Tu až dosud z 87,5 % vlastnila přímo Economia, spolu s Janem Souchou, původním zakladatelem, který držel 12,5 % podíl a od roku 2013 v Economii působí jako konzultant.

Bude to tak, po Autapronas.cz, již druhý server zaměřený na automobily, který VLP bude vlastnit. Vydavatelství Vltava-Labe-Press vede generální ředitel Michal Klíma a spolu s Pentou si podle Mediaguru vytyčil několik cílů, mezi kterými je rovněž výrazné posílení digitálu – ten totiž v příjmech VLP nepředstavuje prozatím více než 10-15 %.

investorlist

Přečtěte si takéInvestorlist.co: projekt s rostoucím seznamem světových investorů, včetně těch českýchInvestorlist.co: projekt s rostoucím seznamem světových investorů, včetně těch českých

Pod VLP momentálně kromě digitálního magazínu Dotyk.cz nebo periodika Denik.cz patří i služba na tvorbu webových stránek eStránky.cz, která kdysi konkurovala brněnskému Webnode, nebo mediální agentura AdActive.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym