Google podle všeho pracuje na svém vlastním mobilním telefonu, který se objeví ještě letos

Jakub KotisJakub Kotis

googlenexus
0Zobrazit komentáře

V dubnu tohoto roku vznikla v Google nová hardwarová divize, jejíž cílem je sjednotit veškeré projekty týkající se různých zařízení a vychytávek pod jednu střechu. Vedoucím oddělení se stal Rick Osterloh, bývalý ředitel Motoroly. Po dvou měsících provozu se na povrch dostaly informace z důvěrných zdrojů o tom, že se společnost chystá na uvedení telefonu vlastní výroby, který by měl jít na trh již koncem tohoto roku.

Důležitou otázkou je, co bude tato změna strategie znamenat pro letité partnery Google jako HTC, LG nebo Huawei, se kterými společnost velmi intenzivně spolupracuje na vývoji a rozvoji zařízení Nexus a Chrome OS. Tento krok by mohl kromě jiného pobouřit výrobce telefonů, jelikož to ze strany Google vypadá na snahu omezit přístup k Androidu samotnému, a k lepší kontrole nad jeho dalším vývojem.

The Hamptons Lure Uber Top Drivers Amid NYC Slow Summer Weekends

Přečtěte si takéUber postupně odstraní funkci, která ukazuje navýšení ceny jízdy při zvýšené poptávceUber postupně odstraní funkci, která ukazuje navýšení ceny jízdy při zvýšené poptávce

Mobilní operační systém Android totiž pohání přes 80 % mobilních zařízení na trhu, a to hlavně díky své otevřenosti a možnostem úprav systému, informuje The Telegraph. Jednotlivé společnosti tak mohou nabízet zákazníkům zařízení v různých cenových hladinách bez výrazných omezení. Tímto krokem by mohl Google předvést, co umí a navíc naplno využít své další služby, jako je spolupráce s mobilními operátory na vlastních mobilních tarifech s názvem Project Fi.

Foto: Johan Larsson / Flickr

Diskuze (0)

Novinka

Anonym