Investiční skupiny Sequoia Capital nebo 500 Startups rozjíždějí nový 10 miliardový fond

Michal BenatzkyMichal Benatzky

oculuspack
0Zobrazit komentáře

Virtuální realita je v dnešní době jednou z nejrychleji rozvíjejících se oblastí technologického průmyslu. Tohoto faktu jsou si samozřejmě vědomi také samotné firmy a startupy, které v tomto oboru podnikají. Ty společně spolu s několika investičními společnostmi vytvořily fond, do kterého všichni zúčastnění vložili dohromady na 10 miliard dolarů, tedy přes 243 miliard korun.

Tyto prostředky bude nově vzniklý fond s názvem Virtual Reality Venture Capital Alliance rozdělovat mezi projekty, které se právě virtuální a rozšířenou realitu zabývají. Důkazem, jak moc tomuto oboru lídři technologického světa věří, je srovnání s investicemi do herního průmyslu, jejichž hodnota ani při sečtení několika posledních let k 10 miliardám dolarů zdaleka nedosáhla.

airbnb

Přečtěte si takéPodívejte se na nástroje, které využívají designeři a vývojáři k tvorbě miliardového startupu AirbnbPodívejte se na nástroje, které využívají designeři a vývojáři k tvorbě miliardového startupu Airbnb

Mezi 28 firmami a investičními fondy, které do nového projektu vložily své prostředy najdeme například HTC, které vyvíjí své brýle Vive. Kromě HTC jsou součástí také známé investiční fondy jako Sequoia Capital, Matrix Partners, nebo 500 Startups. O vysokých očekáváním průmyslu s VR a rozšířenou realitou hovoří také průzkum agentury Digi-Capital, který odhaduje, že do roku 2020 vygeneruje tento nově vznikající trh celkem 30 miliard dolarů.

Snímek obrazovky 2016-06-30 v 12.18.01

Diskuze (0)

Novinka

Anonym