Zakladatel Googlu Larry Page investoval 100 milionů dolarů do firem vyvíjející létající auta

Michal BenatzkyMichal Benatzky

dad
0Zobrazit komentáře

Deník Bloomberg dnes přišel s odhalením, podle kterého spoluzakladatel Googlu Larry Page, tajně investoval 100 milionů dolarů do projektu, který vyvíjí létající automobil. Současný ředitel holdingu Alphabet, mateřské společnosti Googlu, údajně své peníze svěřil hned do dvou začínajících firem.

První z nově odhalených společností nese název Zee.Aero. Byla založena v roce 2010 a dnes ve svém sídle, které se nachází v blízkosti ústředí Googlu zaměstnává 150 lidí. V současné době se dokonce může pochlubit dvěma funkčními prototypy, které už procházejí tetováním. Bloomberg také odhalil, že zatím žádný zkompletovaný prototyp nebyl dostatečně velký pro lidskou posádku. Uniklé nákresy z patentových žádostí také dávají ucelený obrázek o tom, jak prototypy společnosti Zee.Aero pravděpodobně vypadají.

artstaq

Přečtěte si takéČeši startují první globální platformu, na které lze v reálném čase obchodovat s uměnímČeši startují první globální platformu, na které lze v reálném čase obchodovat s uměním

Své testovací zařízení má Zee.Aero údajně na runwayi poblíž jihokalifornského města Hollister, přičemž místní obyvatelé Bloombergu prozradili, že nad svými hlavami vídají létat zvláštní stroje. Nákresy pocházející z patentových žádostí prozrazují také přibližnou podobu vyvíjeného stroje, který se spíše než autu podobá letadlu. Že tajemná společnost zaměstnává schopné inženýry se mohla přesvědčit také široká veřejnost. V roce 2013 totiž inženýři ze Zee.Aero překonali rekord v doletu v soutěži Red Bull Flugtag.

Druhou společností, která je závislá na finančních příspěvcích spoluzakladatele Googlu je firma Kitty Hawk. Tu pravděpodobně vede zakladatel laboratoře Google X, Sebastian Thrun, který se podílel také na vývoji autonomních vozidel vyvíjených největším světovým vyhledávačem.

Page založil dvě konkurující společnosti pravděpodobně s cílem urychlit výzkum. Odhalení Bloombergu ale celému zámětu spíše uškodilo. Larry se totiž nechal slyšet, že pokud se projekt stane veřejným tajemstvím, svou účast zde ukončí.

first-heres-an-old-patent-that-was-granted-in-january-2016 heres-a-slightly-different-more-streamlined-one.jpg

Diskuze (0)

Novinka

Anonym