Google kompletně redesignoval webovou i mobilní podobu své navigace Google Maps

maps
0Zobrazit komentáře

Google ve svém zpřehledňování a zjednodušování služeb rozhodně nezůstává pozadu a tak po velké aktualizaci všech fotografických podkladů satelitních snímků na svých mapách do vyššího rozlišení, updatuje i celou grafickou podobu Google Maps – a to jak na desktopové verzi, tak na verzi pro mobilní zařízení běžící na iOS a Androidu.

Změnila se mírně typografie, která nyní jasněji ukazuje názvy jednotlivých míst na mapě, stejně jako se změnily barvy do jednodušší a mírně výraznější barevné palety, ve které nyní Google rozlišuje 8 základních barev na paletě, která ukazuje jejich odstupňování podle toho, čeho je v dané oblasti nejvíce. Čistá zeleň tak zůstane opravdu zelená, ale pokud jí kombinuje i vodní plocha, bude její pozadí na ilustrované mapě vyvážené mezi zelenou a modrou.

24119_maxresdefault-1466323273

Přečtěte si takéPokémon GO je nyní oficiálně dostupný ve většině evropských zemí, včetně Česka a SlovenskaPokémon GO je nyní oficiálně dostupný ve většině evropských zemí, včetně Česka a Slovenska

Google si od toho samozřejmě slibuje další zpřehlednění a zároveň odstraňuje maximum částí na mapě, které nejsou pro uživatele důležité. To se bude hodit především pro dostupnou integrovanou navigaci, která si díky svým podkladům a aktualizacím dopravních situací v reálném čase nezadá i s placenou konkurencí.

googlemaps

Na mapě se zároveň nově objevila barevně označená místa, která jsou v rámci dané oblasti nejpopulárnější – tedy například obsahují nejvíce dobře hodnocených restaurací, obchodů apod., tak, aby nemusel člověk v mapách hledat zdlouhavě manuálně.

googlemapsn

Diskuze (0)

Novinka

Anonym