Microsoft vydal aplikaci pro iPhone, která údajně pořizuje lepší fotky, než originální fotoaparát

Filip HouskaFilip Houska

pix
0Zobrazit komentáře

Společnost Microsoft svými aplikacemi nepřestává zásobovat jednu ze svých konkurenčních mobilních platforem. Nyní vydala čistě pro iOS softwarové dílo Pix, které se zaměřuje na sféru fotografií. Podle všeho má fotky oproti systémovému řešení na iOS znatelně vylepšit.

Celý koncept Pixu je založen na umělé inteligenci. Není třeba žádného uživatelského nastavování. Stačí fotky ponechat napospas vestavěné technologii, která má snímky pořízené iPhonem zkvalitnit, a to především na principu rozeznávání okolního prostředí. Pozná, v jakých světelných podmínkách se daný objekt nachází, a podle toho přizpůsobí výsledný vizuální zážitek. To vše automaticky přímo v rámci aplikace.

0729_2

Nedílnou součástí je také funkce automatického vyfocení několika fotek a následný výběr té nejlepší. O tomto rozhodnutí opět nerozhodne uživatel, nýbrž umělá inteligence. Nutno však podotknout, že i samotný uživatel může svévolně upravovat, ovšem není to podmínkou. Pokud mu výsledek bude dostačovat, ničím dalším se nemusí zabývat.

skinners

Přečtěte si takéČeským ponožkobotám Skinners se podařilo vybrat v Kickstarter kampani přes 15 milionůČeským ponožkobotám Skinners se podařilo vybrat v Kickstarter kampani přes 15 milionů

Do portfolia ostatních funkcí se řadí i Hyperlapse, který umožňuje stabilizaci videa, a také možnost fotit jistou obdobu Live Photos, kterými se pyšní nejnovější iPhony. Pix však tuto funkci aktivuje pouze v případě, kdy uzná za vhodné. Typickým příkladem spuštění může být například tekoucí voda.

Uživatelské rozhraní je velice intuitivní a jednoduché. Figurují zde tři základní tlačítka, která slouží jednak na focení, tak pro přepnutí do galerie, kde lze jednotlivé vizuální prvky filtrovat, a funkci videa. Microsoft v tomto ohledu vsadil na jednoduchost, což se v dnešní době vyplácí.

Aplikace je dostupná zdarma ke stažení.

0729_1

Diskuze (0)

Novinka

Anonym