Americký startup přišel na způsob, jak pomocí umělé inteligence psát poutavější e-maily

Filip HouskaFilip Houska

0824_1
0Zobrazit komentáře

Emailová komunikace je stále tou takřka nejpopulárnější na světě. Vytvořit však obsahově kvalitní zprávu není vůbec lehký úkol, protože je zapotřebí rozlišit, komu je určena, a podle toho ji sestavit. S pomocí přichází nové rozšíření služby Boomerang pod označením Respondable od startupu Baydin, které díky umělé inteligenci a vyvinutému strojovému učení dokáže předurčit, jestli je zpráva napsána v pořádku a s jakou pravděpodobností na ni dostanete odpověď.

Podle výzkumu, se kterým přišla analytická firma The Radicati Group, se v roce 2015 odeslalo denně přes 205 miliard emailů a očekává se postupná rostoucí tendence. V tomto čísle se však skrývá nejen obrovský počet spamů, ale také špatně strukturovaných zpráv. Od těchto statistik se odvíjí i Baydin, který poskytuje nástroje k inteligentnějšímu chápání emailů.

air

Přečtěte si takéAirMount: služba, která propojí iPhone s Macem bez použití kabelů nebo Wi-FiAirMount: služba, která propojí iPhone s Macem bez použití kabelů nebo Wi-Fi

Koncept vychází z milionů emailů, které byly v rámci služby odeslány. Na základě technologie strojového učení a AI Respondable akumuluje struktury zpráv zaslané specifickým segmentům lidí (nadřízení, podřízení, učitelé, přátelé, potenciální přítelkyně) a nabízí tak efektivní nástroje a indikátory, jež sdělují, s jakou pravděpodobností na ně bude ve výsledku zodpovězeno.

0824_2

Používání tohoto rozšíření je ve své podstatě skutečně jednoduché a přímočaré. Během psaní emailu se po aktivaci objeví speciální sloupec, na kterém jsou zaznačeny barevné ukazetele jako délka předmětu, počet slov a otázek, úroveň čitelnosti, pozitivita a zdvořilost zprávy a celková subjektivita sestaveného emailu. Jakmile dotyčný text tvoří, tak mu tyto faktory na základě dat od různých uživatelů sdělují, zda-li je email z hlediska obsahu ideální. Konečný výsledek se poté objeví v horní části sloupce a řekne, zda-li je vysoká či nízká šance na reakci od příjemce.

0824_3

Boomerang Respondable se bude hodit především pro ty, kteří si nejsou jisti svými emailovými dovednostmi. Indikátory dokáží schopně poradit a nastínit, do jaké podoby by se měla zpráva stylizovat s cílem dosáhnutí co nejvyššího účinku. Pro české zájemce však přichází jisté zklamání v podobě absence českého jazyka.

Rozšíření lze bezplatně (až na speciální funkce) používat jak pro Gmail v podobě rozšíření webového prohlížeče Google Chrome, tak i také jako součást Outlooku od Microsoftu. Boomerang ve své původní výbavě je dostupný i na mobilní operační systém Android.

Rubriku Startupy podporujíjt-retina

Diskuze (0)

Novinka

Anonym