Sony už za pár týdnů představí novou konzoli PlayStation 4 Neo, která se zaměří na virtuální realitu

Filip HouskaFilip Houska

sony
0Zobrazit komentáře

Sedmé září. To je datum, které stojí v rozeslaných pozvánkách na newyorskou tiskovou konferenci japonského giganta Sony. Právě v tento den by měla být světu představena vylepšená verze nejnovější herní konzole PlayStation – PlayStation 4 Neo.

Na akci, jež je trefně pojmenována jako „PlayStation Meeting“, se budou soustředit především pohledy zastánců ikonické herní platformy. Předpokládá se, že Sony odhrne pomyslnou oponu a odhalí vylepšenou verzi čtvrté generace PlayStationu s dodatkem „Neo“, tedy  to, co veřejnost očekávala od letošní herní výstavy E3. Mimo novou konzoli by zde měl být zároveň i prostor pro informace ohledně budoucího směřování celé společnosti.

0810_3

O novince se začalo spekulovat již nějaký čas před vypuknutím samotné každoroční konference E3, která se letos v červnu odehrávala v kalifornském Los Angeles. Fanouškům nejnovější herní platformy z dílen Sony, která překonala úctyhodných 40 milionů prodejů a v úspěšnosti se tak vzdálila konkurenčnímu Xboxu One či Wii U, však úsměv a nadšení zmrazil ředitel SIE (Sony Interactive Entertainment) Andrew House. Ten sice potvrdil, že „Neo“ skutečně přijde, ovšem ne v průběhu zmíněné výstavy.

rover

Přečtěte si takéČeská herní platforma Gamee od Cleevia vydala novou hru v přímé spolupráci s NASAČeská herní platforma Gamee od Cleevia vydala novou hru v přímé spolupráci s NASA

Aktuální informace tedy nahrávají tomu, že světlo světa spatří nyní, a to 7. září 2016 na tiskové konferenci v New Yorku.

Údaje o funkčních parametrech PS4 Neo začaly vyplývat na povrch již v březnu na serveru Kotaku. Podle všeho se má jednat o produkt, který bude znatelně výkonnější než jeho předchůdce, aby pojal nároky her na bázi virtuální a rozšířené reality. Poptávka po tomto specifickém typu her totiž neustále roste a Sony má vhodnou příležitost se do tohoto segmentu angažovat ještě znatelněji. Netřeba dodávat, že japonský gigant má ve svém portfoliu také virtuální helmu PlayStation VR.

0810_1

O „Neu“ se dá tedy v jistém slova smyslu mluvit jako o „konzoli pro hraní her založených na virtuální realitě“. To dokazuje i očekávaná podpora Ultra HD rozlišení na televizi pro ještě lepší zážitek. Vedle herní oblasti budou mít uživatelé taktéž možnost sledovat ve 4K například i filmy či seriály.

Důležitým prvkem je i to, že na nový PlayStation nebudou vycházet žádná exkluzivní díla, a to z důvodu nenarušení základny již stávajících her na PS4. Jednoduše řečeno, to, co vyjde na PS4 Neo, bude fungovat i na jeho předchůdci. Zásadním faktorem je pochopitelně i cena, která má být výrazně vyšší než u svého staršího sourozence.

Stále je však ve hvězdách, co Sony na konferenci skutečně představí. Nic není stoprocentně potvrzené. Dobře informované zdroje však poukazují na to, že nástupce veleúspěšného PlayStationu 4 za necelý měsíc doopravdy přijde a měl by nastavit novou laťku. Šlapat na paty mu má totiž příští rok nový počin od Microsoftu – Xbox One Scorpio. Ten má být dokonce ještě výkonnější než očekávaná japonská novinka.

0810_2

Diskuze (0)

Novinka

Anonym