Making Weather: levitující mrak, který slouží jako stylový bytový doplněk a reproduktor

Jiří SvobodaJiří Svoboda

mrak
0Zobrazit komentáře

Způsobů, jak ozvláštnit vaše obydlí je spoustu. Neobvyklý nábytek nebo extravagantní světla rozhodně zaujmou, ale jak by se asi vaše návštěva tvářila, pokud by u vás v obýváku objevila vznášející se mrak?

Nejde o žádné sci-fi, ale o výsledek spolupráce firem Richard Clarkson Studio a Crealev, které společným úsilím vytvořili projekt zvaný Making Weather. Nejedná se ale jen o designovou vychytávku. Uvnitř oblaku se nachází Bluetooth reproduktor společně s led diodami schopnými reagovat na hudbu. Výsledkem je tak hrající mrak s důvěryhodným bouřkovým efektem.

spaceknow1

Přečtěte si takéSpaceknow: český startup od bývalého zaměstnance NASA, který analyzuje ekonomické faktory pomocí satelitních snímkůSpaceknow: český startup od bývalého zaměstnance NASA, který analyzuje ekonomické faktory pomocí satelitních snímků

Je tvořen polyesterovými vlákny, mezi kterými musí být pro správné fungování kromě reproduktoru a diod také silný magnet. Stejný se nachází i ve stylově laděném podstavci, který je konstantně připojený ke zdroji elektrické energie. Vše tak stojí na stejném principu, jako například vlaky Maglev.

makingweather-5

Making Weather je prozatím ve stádiu prototypu, avšak jeho designový základ je Richardovi Clarksonovi blízký. Jeho firma totiž již nyní nabízí v několika variantách i závěsné mraky, z nichž některé mají i barevné diody či šedou, bouřkovou barvu. Produkty Crealevu jsou zase levitační technologie, například pro použití ve výlohách obchodů.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym