Netflix začíná nabízet přehrávání filmů a seriálů bez nutnosti mít internetové připojení

Filip HouskaFilip Houska

netflix1
0Zobrazit komentáře

Jedna z nejoblíbenějších streamovacích služeb pro filmy a seriály, Netflix, integrovala do svého mobilního rozhraní funkci, která jí dlouhou dobu chyběla. Divákům se nyní otevírá možnost konzumovat světové fenomény jako Stranger Things, Narcos nebo Orange is the New Black a mnoho dalších vybraných titulů bez nutnosti internetového připojení.

Počínaje dneškem spouští Netflix pro vybrané filmy a seriály možnost stáhnutí a následného offline zhlédnutí. Funkce je dostupná pouze skrze aktuální verzi mobilní aplikace pro zařízení využívající operační systémy iOS a Android. Portfolio obsahu, které bude možné sledovat bez využívání internetu, je však zatím omezené.

vespa

Přečtěte si takéTakto vypadá vůbec první elektrický skútr od legendární VespyTakto vypadá vůbec první elektrický skútr od legendární Vespy

Film nebo seriál, jenž je nabízen ke stažení, je označen specifickým symbolem. Po kliknutí bude mít uživatel možnost si daný titul stáhnout do svého zařízení, a to buď ve standardním (nižší kvalita, menší kapacitní náročnost, rychlejší stahování) nebo vysokém rozlišení. To však zabírá více místa a stahování nebude tak rychlé jako u standardní varianty. Netflix však nespecifikoval, zdali se vysokým rozlišením myslí Full HD.

Novinka je zatím dostupná výhradně pro obsah z dílen Netflixu a několik dalších filmů a seriálů. Respektive není možné si stáhnout a offline přehrát každý titul, který je v komplexní nabídce. Streamovací společnost však do budoucna slibuje zpřístupnění této funkcionality pro širší množství obsahu. A ano, lze toho využívat i v Česku.

net

Foto: Netflix

Diskuze (0)

Novinka

Anonym