Brněnský startup Flatio spouští službu na střednědobé pronájmy bytů pro zaměstnance firem

Jiří SvobodaJiří Svoboda

rezek
0Zobrazit komentáře

Vyznavači sdílených ekonomik, kteří hledají nocleh na pár dní v cizím městě sáhnou většinou po Airbnb. Alternativu pro ty, kteří se chtějí ubytovat pouze na několik měsíců zprostředkovává mimo jiné původem brněnský startup Flatio. Ten nyní, po devíti měsících provozu, přichází s novým produktem zvaným Flatio For Business, který chce přinést řešení pro ubytování zaměstnanců a manažerů přijíždějících na stáže či delší služební pobyty.

Jedná se prakticky o propojení stávající nabídky volných bytů s několika benefity, které ulehčí firmám operaci s celou platformou. Rozhraní, které Flatio vytvořilo pro HR oddělení firem, bude sloužit ke sledování rezervací, smluv a plateb, které navíc bude možné realizovat fakturou až s třicetidenní splatností, oproti běžné praxi, kdy je třeba zaplatit předem. Součástí je i nonstop zákaznická podpora.

j

Přečtěte si takéTento cestovatelský startup vám umožní ubytovat se přes den v luxusních hotelech za zlomek cenyTento cestovatelský startup vám umožní ubytovat se přes den v luxusních hotelech za zlomek ceny

„Za tři čtvrtě roku, co Flatio nabízí střednědobé pronájmy, vidíme, že je značný zájem o ubytování na několik měsíců ze strany lidí přijíždějících za prací. (…) Flatio for Business tak vzniká na základě poptávky manažerů především z nadnárodních firem. Touto možností firmám dáváme do rukou komplexní řešení střednědobého ubytování pro jejich zaměstnance, kdy mají veškeré výdaje za bydlení včetně smluv a naší podpory rychle a vždy při ruce,“ vysvětluje důvody vzniku nové služby Radim Rezek, zakladatel a CEO Flatio.

flatiobiz

Flatio aktuálně funguje v Praze, Brně, Bratislavě a Vídni a jeho dlouhodobou myšlenkou je propojit realitní byznys s nejnovějšími technologiemi, prostřednictvím kterých se zjednodušuje celý proces pronájmu. Vše je tak řešeno online a bez účasti realitních agentur, včetně elektronického podpisu smluv a virtuálních prohlídek. Investičními partnery projektu jsou skupiny Enern a  INCOMMING Ventures, přičemž druhá zmiňovaná investovala minulý měsíc částku v řádech několika milionů korun.

FlatioforBusiness2 kopie

Foto: Flatio

Diskuze (0)

Novinka

Anonym