KB a StartupYard pořádají hackathon s cílem modernizovat zastaralé bankovní služby

Filip HouskaFilip Houska

0Zobrazit komentáře

Pražské coworkingové centrum Node5 se ke konci března stane útočištěm dalšího hackathonu. Akce Komerční banky ve spolupráci se startupovým akcelerátorem StartupYard s názvem FinTech Hackathon, se má nést v duchu technologického vylepšení bankovních služeb s cílem navrhnout „banku budoucnosti“. Pro vítěze jsou připraveny zajímavé ceny.

Promýšlet se budou takové technologie, které by v budoucnu mohly ovlivnit sféru bankovnictví. Týkat by se to mělo jak nových pohledů na bankovní operace, produkty a služby, tak i vztahů s klienty a dalších relevantních oblastí. Týmy (3 až 5 členů) budou mít k dispozici anonymizovaná data (lokalizační údaje, typy a četnost transakcí nebo modely zákaznického chování), se kterými mohou plně pracovat.

Miton – partneři

Přečtěte si takéInvestiční skupina Miton spustila Inzeromat, který umí posílat inzeráty na více serverů najednouInvestiční skupina Miton spustila Inzeromat, který umí posílat inzeráty na více serverů najednou

Tým, který svůj nápad, jenž vyvine na akci mezi 24. a 26. březnem, před odbornou porotou úspěšně obhájí a zvítězí, se pak může těšit na ceny v hodnotě 10 tisíc korun pro každého člena nebo možnost přihlášení do akcelerátoru StartupYard s finanční podporou ve výši 30 tisíc eur.

kb_hackaton_1

Chystanou akci komentoval Albert Le Dirac’h, generální ředitel a předseda představenstva Komerční banky, který zároveň působí i jako mentor ve StartupYardu, slovy:

„Změna se stala novou normou v oblasti obchodu. Ovšem jako banka stále jsme a do budoucna budeme zejména businessem postaveným na vzájemné důvěře mezi námi a našimi klienty. Technologický posun znamená, že se musíme pohybovat rychle vpřed, ale pohybovat rozvážně a s velkou dávkou opatrnosti.

Naší rolí bude pomáhat klientům přizpůsobit se změnám v ekonomice plné nových možností, ale musíme tak činit bezpečně a pro klienty pohodlným způsobem. Být lídrem na trhu inovací, nikoli pouze sledovat trendy, je základním předpokladem pro úspěšné naplnění této mise.

kb_hackaton_4

Na akci s tematickou myšlenkou „Transparentní, předvídatelné a důvěryhodné bankovnictví“ je možné se přihlásit do 20. března zde za poplatek 100 Kč.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym