Podívejte se na krátký film s Davidem Hasselhoffem, který kompletně napsal počítač

hoff
0Zobrazit komentáře

V rukou vývojáře Rosse Goodwina a režiséra Oscara Sharpa vznikl v minulém roce zajímavý experiment, který měl za cíl vytvořit umělou technologii, jenž bude schopna na základě strojového učení a analýzy dalších filmů kompletně napsat svůj vlastní filmový scénář. Tak vznikla technologie s názvem Benjamin a velmi zvláštní sci-fi film, Sunspring v produkci serveru Ars Technica.

Po této zkušenosti si Ross Goodwin dal za cíl algoritmus zdokonalit tak, aby dokázal napsat smysluplnější dílo. To dostalo název It’s No Game a hlavní roli si v něm zahrál David Hasselhoff, který je známý svojí podporou nových projektů – ostatně byl také součástí parodie osmdesátých let Kung Fury, která vybrala na crowdfunding serveru Kickstarter přes 600 tisíc dolarů.

VE_001

Přečtěte si takéČeská Škoda oficiálně představila svůj první elektromobil s názvem Vision EČeská Škoda oficiálně představila svůj první elektromobil s názvem Vision E

Příběh It’s No Game je vcelku „jednoduchý“ – v úvodu představuje dva scénáristy, setkávající se s producentkou Sarah Hayovou, která jim sděluje, že lidé již nejsou k psaní scénářů potřeba a že budoucnost je v umožnění počítačům psát pomocí AI scénáře pro další AI. Do toho vstupuje Hasselhoff v roli „hoffbota“, který se zmítá v různých filmových narážkách, z nichž cituje dialogy a později se i přes své předurčené funkce snaží mluvit a projevovat emoce jako reálný člověk.

Postupnými kroky kupředu

Ostatně přesvědčit se můžete sami přímo ve videu výše. Vše je nutné brát s rezervou a nutno přiznat, umělá inteligence prozatím reálné scénáristy dost pravděpodobně nenahradí, ale může jim pomoci v kreativní práci a dalšímu rozvoji.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym