Chorvatší vývojáři vytvořili jednoduchou Instagram aplikaci pro Mac

Jiří SvobodaJiří Svoboda

insta (2)
0Zobrazit komentáře

Instagram, sociální síť, kterou měsíčně používá 700 milionů lidí z celého světa, byla dlouhou dobu striktně spojena s mobilními platformami. Přestože je toto pouto ze strany jeho vývojářů stále více uvolňováno, co se kompletní funkcionality týče, nedávno představená verze v prohlížeči se mobilní aplikaci stále nemůže rovnat. A proto přichází ke slovu aplikace třetích stran.

Samotný upload fotek je na počítačích stále nemožný a to přesto, že v desktopové aplikaci na Windows už lze posílat i Instagramové soukromé zprávy. S ještě lepším řešením tak přišlo chorvatské duo Luka Marr a Mihael Miklošić, které zkopírovalo uživatelské rozhraní Instagramu a na základě Electron wrapperu umožňujícím vytvářet multiplatformní aplikace pouze pomocí JavaScriptu, HTML a CSS, vytvořilo klienta pro Mac s názvem Poster , který obsahuje všechny standardní instagramové funkce včetně nahrávání.

fbf

Přečtěte si takéFacebook postupně umožňuje přímé objednání rozvozu jídlaFacebook postupně umožňuje přímé objednání rozvozu jídla

Nic víc, nic míň a přesto se jedná o významný kus Instagramu. Marr a Miklošić slibují, že brzy publikují i verzi pro Windows, otázka však je, jestli do té doby jejich aktivity sám Instagram nezatrhne. Tak už to ostatně udělal v minulosti s projekty podobného rázu.

insta

Diskuze (0)

Novinka

Anonym