Google koupil mobilní startup, který sleduje zdravotní problémy bez použití dalšího hardwaru

senosis
0Zobrazit komentáře

Jedna z největších internetových společností, Google, která od předminulého roku spadá pod entitu Alphabet, jede v tomto roce v rámci akvizic a nových projektů na plné obrátky. Ať už to byla pokročilá umělá inteligence pro kreslení obrázků, vyhledávání pomocí rozšířené reality nebo spuštění akcelerátoru Launchpad pro Českou republiku.

Teď Google oznámil akvizici zdravotního startupu Senosis Health, který vyvíjí pokročilé mobilní aplikace pro sledování potencionálních zdravotních problémů a jejich předcházení, pouze za pomoci mobilního zařízení jako takového, bez dodatečného hardwaru. Jedna z aplikací tak umí detekovat žloutenku, změřit hemoglobin v krvi za pomocí fotoaparátu, jiná zase plicní problémy jako cystická fibróza nebo astma.

modelx

Přečtěte si takéTesla zlevňuje Model X a chce na nových investicích získat 1,5 miliardy dolarůTesla zlevňuje Model X a chce na nových investicích získat 1,5 miliardy dolarů

Hlavní výhodou pro koncového uživatele je právě odstranění nutnosti kupovat další nákladná zařízení – Shwetak Patel, profesor na univerzitě v americkém Washingtonu toho docílil dlouholetou spoluprácí se zdravotnickými zařízeními. Google tak pravděpodobně technologii propojí s nedávno koupeným DeepMind, jenž umí detekovat komplikace zraku.

Detaily kolem výše transakce nebo o tom, kam se přesně dvanáctičlenný tým, jenž si firma společně s akvizicí pořídila, prozatím nejsou.

Foto: Senosis Health

Diskuze (0)

Novinka

Anonym