Netflix koupil nakladatelství, které stojí za komiksovým fenoménem Kick-Ass

Filip HouskaFilip Houska

4662841644_8723ee47e4_b
0Zobrazit komentáře

Důraz na produkci originálního obsahu je pro Netflix, nejrozšířenější streamovací platformu pro filmy a seriály, skutečně vysoký. I to je jeden z hlavních důvodů, proč je služba Reeda Hastingse v takových dluzích, nicméně se nevzdává a investorům, kteří mu stále věří, dává další impuls, jenž by jej mohl z těchto problémů vytáhnout.

Netflix uzavřel za doposud neznámou finanční sumu akvizici populárního komiksového nakladatelství Millarwold od Marka Millara, tvůrce komiksů jako Kick-Ass, Kingsman nebo Old Man Logan, ze kterých následně vznikly úspěšné filmové snímky. Informuje o tom samotná společnost v tiskové zprávě.

apple-october-2016-exxvent-1

Přečtěte si takéApple by se měl do 18 měsíců stát první firmou s bilionovou tržní hodnotouApple by se měl do 18 měsíců stát první firmou s bilionovou tržní hodnotou

Oblíbená streamovací služba, která čítá okolo 104 milionů platících uživatelů, touto koupí získává nejen vhodnou půdu pro masivnější produkci svého vlastního obsahu (konkrétně komiksového, jenž je mezi publikem velice oblíbený), ale také může zbrojit proti Marvelu, respektive Disney.

Tento mediální a zábavní gigant sice Netflixu stále poskytuje práva k vysílání „marvelovských“ snímků, ale jakmile vyprší smlouva, což může být do pár let, má právo si veškerý obsah také stáhnout. Je otázkou, zdali to skutečně udělá, nicméně Netflix neponechává nic náhodě a patrně i proto si zajistil dalšího zvučného hráče z komiksové sféry, který mu již nyní do databáze přinese novou várku televizního materiálu.

kick-ass_080717_1

Známý filmový snímek Kick-Ass (2010), jehož tvůrcem je právě Mark Millar

Foto: MO-A / Flickr

Diskuze (0)

Novinka

Anonym