SAP a Techstars chystají v Praze startupovou soutěž InnovMatch s výhrami za 15 tisíc eur

Filip HouskaFilip Houska

Do Prahy míří další soutěž, kde budou v hlavních rolích startupy a kreativní nápady všech zúčastněných. Pod hlavičkou společnosti SAP, respektive jejího fondu SAP.io, nadace Techstars a programu Startup Focus se chystá další ročník soutěže InnovMatch, kde si účastníci vyzkouší tvorbu efektivních obchodních aplikací.

Záměrem této akce, jejíž finálové kolo regionu střední a východní Evropy (CEE) proběhne 30. listopadu v Praze, je propojení startupů s vývojáři, podnikateli, firmami a také studenty a spolupráce na vývoji obchodních aplikací v rámci in-memory platformy SAP Cloud Platform.

rapidm

Přečtěte si takéMartin Šťáva a David Drobík z STRV: o náš nový projekt Rapid.io se zajímal i Peter ThielMartin Šťáva a David Drobík z STRV: o náš nový projekt Rapid.io se zajímal i Peter Thiel

„Pro úspěšný byznys v digitální ekonomice jsou klíčovými principy spolupráce a inovace. Spolu s našimi zákazníky dokážeme díky naší špičkové technologii v rámci start-upového a podnikatelského ekosystému vyvinout nová obchodní řešení a právě to je cílem soutěže InnovMatch,“ říká generální ředitel SAP pro region CEE, Simon Kaluža.

Tým bude muset promyslet a vytvořit řešení pro partnery soutěže, respektive pro firmy Atlantic Grupa, EuroCash, GoodAI, Sportina a Selgros. Nezbytnou součástí celého procesu tvorby a potenciálního úspěchu budou nejen originální nápady a kreativita, ale především znalost platformy SAP Cloud Platform. Potřebné informace mohou zájemci získat i na workshopu, jenž proběhne 7. září v pražském hotelu Clarion Congress Hotel Prague v rámci konference SAP Forum (registrace zde).

Na tři nejlepší autory pak čekají odměny ve výši 15 tisíc eur (cca 390 tisíc korun) a absolutní vítěz získá výlet do Berlína, kde navštíví startupová centra SAP.io a Techstars.

Registrace až do konce října

Pro účast v soutěži je zapotřebí si vybrat jeden z obchodních modelů od zmíněných partnerů. Pro tyto společnosti budou účastníci na základě jejich stanovených požadavků navrhovat řešení, ze kterého vytvoří tříminutové video vysvětlující jednotlivé postupy. To následně bude sloužit k přihlášení do soutěže, kde jej zhodnotí odborná porota a určí, zdali tým postoupí do finálového kola či nikoliv. Naskýtá se i možnost vytvoření svého vlastního podnikatelského plánu.

Přihlašovat projekty, které budou založeny na zadání partnerů je možné do 16. října, do konce října pak mohou další účastníci přihlašovat i ostatní nápady. Podrobnější informace o celé soutěži jsou k dispozici na InnovMatch.com.

InnovMatch process