Čínské Xiaomi představilo kopii MacBooků Pro

Filip HouskaFilip Houska

minotebookpro_091117x1
0Zobrazit komentáře

Čínská technologická společnost Xiaomi v rámci dnešní tiskové konference odhalila novou řadu notebooků. I nyní lze poznat (stejně jako i loňských modelů Air), že hlavní designovou inspiraci berou od Applu, konkrétně od jejich nejnovějších počítačů.

Novinka pod označením Mi Notebook Pro je vzhledem velice podobná MacBookům Pro, které Apple představil minulý rok. Přichází v tmavě šedém provedení, disponuje velkým trackpadem s čtečkou otisků prstu, 15,6palcovým Full HD displejem a váží sympatická dvě kila.

iphone_090717x1

Přečtěte si takéSamsung si za jeden OLED displej pro nové iPhony účtuje až 130 dolarů, téměř 3x tolik co za LCDSamsung si za jeden OLED displej pro nové iPhony účtuje až 130 dolarů, téměř 3x tolik co za LCD

Co se týče technických parametrů, pod tělem z horčíkové slitiny tepe 8. generace čtyřjádrových procesorů Core i5-8250U, respektive i7-8550U, od Intelu, kterým sekunduje 8GB či 16GB (nerozšiřitelná) paměť RAM. V základu mají modely kapacitu SSD stanovenou na 256 GB, kterou je možné upgradovat, a grafiku obstarává karta GeForce MX150 s 2GB videopamětí. Celý stroj jede pochopitelně na systému Windows.

Z hlediska ceny jde o poměrně dostupné sumy: cca 22 500 Kč za i5 a 8 GB RAM, 25 700 Kč za i7 se stejnou pamětí a 28 200 Kč za i7 a 16 GB RAM. Zatím však není jisté, zdali se zařízení dostanou i do České republiky, popřípadě na Slovensko.

Kopírujeme MacBooky

Výbava je jedna věc, ovšem ta druhá, kontroverznější situace přichází rovnou v tiskové zprávě, kde se Xiaomi v podstatě nepřímo přiznává k tomu, že kopíruje Apple, respektive MacBooky. Zároveň se však tvůrcům iPhonů „vysmívá“ po stránce portového osazení, jelikož do počítačů Mi Notebook Pro snad všechna současná a využívaná rozhraní, což se o MacBoocích Pro říci rozhodně nedá.

Foto: Xiaomi, Apple Newsroom

Diskuze (0)

Novinka

Anonym