Microsoft ruší svoji službu na streaming hudby. Uživatele převádí ke konkurenčnímu Spotify

Filip HouskaFilip Houska

4D051B12-4BB6-4422-9012-85F0631AF9A2
0Zobrazit komentáře

Před pěti lety vstoupil Microsoft na pole streamovacích platforem jako Xbox Music, tři roky na to rebrandoval na Groove Music a stále doufal, že dokáže ve žhavém konkurenčním souboji uspět. Žádné výrazné výsledky se však nedostavily, veřejnost dávala přednost Spotify nebo Apple Music a tvůrcům Windows bylo jasné, že tento boj nemohou vyhrát. A jak se říká: „Když nad nimi nemůžeš vyhrát, přidej se k nim.“

Microsoft oznámil, že v nejbližší době přestane pro streamování hudby prodávat předplatné Groove Music Pass a od 31. prosince zcela zruší možnost hudbu nejen online přehrávat, ale také stahovat, respektive nakupovat. Namísto toho všem svým uživatelům nabízí příležitost migrovat (včetně svých sestavených playlistů v Groove Music) ke Spotify, švédské jedničce v oblasti hudebního streamingu, se kterou uzavřel partnerství.

spotify

Přečtěte si takéS novou platformou od Spotify si můžete během pár minut automaticky vytvořit vlastní audioreklamuS novou platformou od Spotify si můžete během pár minut automaticky vytvořit vlastní audioreklamu

V případě, že původní uživatelé Groove Music budou chtít Spotify využívat se svými předvytvořenými seznamy skladeb, přesun bude spočívat v otevření aplikace Groove Music, přihlášení/registrace do Spotify a kliknutí na „Move Music to Spotify. Uživatelé navíc mohou dostat dvouměsíční bezplatný přístup pro využívání prémiové verze Spotify Premium.

A8FE3BE3-C4C4-4D21-B40B-F0AFBDDDDCC4

Aplikace jako taková však bude nadále fungovat, nicméně pouze jako místo pro přehrávání lokálně uložené hudby, případně hudby na OneDrive. Hudební streaming pod hlavičkou Microsoftu tak dopadl podobně jako Zune, multimediální přehrávač, který měl naivní vizi konkurovat v té době masově populárním iPodům.

Foto: Windows Blogs

Diskuze (0)

Novinka

Anonym