Vývojář na živém streamu již 17 dní učí umělou inteligenci hrát legendární Super Mario Bros

aimario2
0Zobrazit komentáře

Již od dob Terminátora a podobných filmů jsme se báli toho, že technologie na bázi umělé inteligence jednou nahradí běžné lidské profese či armádní jednotky. I když se tak stalo prozatím pouze částečně, neustále se snažíme technologii AI vylepšovat tak, aby se dokázala sama učit z vlastních chyb, sama rozhodovat a řešit nečekané situace.

Velký pokrok tak zaznamenaly mimo jiných oblastí především hry, na což se rozhodl poukázat uživatel se jménem Einfach nerdig, který na YouTube spustil živý stream se hrou Super Mario Bros, ve které se již 17 dní AI program MarI/O snaží od základu naučit hrát tuto legendární hru a postupně se zdokonalovat v procházení úrovní rychleji a s menším počtem chyb.

cz

Přečtěte si takéČeské banky radikálně zrychlí převody peněz. Platby provedou v řádu vteřinČeské banky radikálně zrychlí převody peněz. Platby provedou v řádu vteřin

MarI/O je open-source řešení vyvinuté vývojářem SethBling, který dodnes drží rekord za nejrychleji dohranou hru Super Mario World. Jeho neuronová síť začíná hrát hru s nulovou znalostí, postupně se učí jednotlivé pohyby, poznává objekty a během přibližně 24 hodin je schopna dokončit první úroveň hry.

aimario

Aktuálně je na živém streamu vidět, že si počítač ví rady se všemi základními pohyby, někdy se mu ovšem stane, že se v jistých situacích zasekne – pak je potřeba manuální reset, který ho zase vrátí na začátek. Tak nebo tak je velmi zajímavé sledovat, jaké změny se v nových opakováních stejné úrovně hry dějí.

Video má bohužel zakázané vkládání, nicméně sledovat ho můžete na tomto odkazu.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym