Jedna z největších kryptoměnových směnáren Poloniex byla prodána za 400 milionů dolarů

btc
0Zobrazit komentáře

Jedna z prvních a dnes zároveň i největších směnáren kryptoměn Poloniex přechází do rukou fintech startupu Circle. Ten za Poloniex zaplatil bezmála 400 milionů dolarů (8,26 miliardy Kč), jakožto součást své masivní expanze a revoluce na finančním trhu. Circle má v zádech celkem 140 milionů dolarů v investicích od skupin jako Goldman Sachs, Accel Partners nebo čínského vyhledávače Baidu.

Poloniex naopak začal v posledním zhruba půl roce trochu ztrácet na své popularitě, kterou si držel především zapojením některých kryptoměn, které jinde nebylo možné obchodovat. Co do objemu transakcí je aktuálně americká směnárna zhruba na 12.-14. místě, hned za populárními směnárnami HitBTC, Bitstamp nebo Kraken a Bittrex.

gifski

Přečtěte si takéNová aplikace Gifski převede vaše videa do animovaných GIFů v maximální kvalitěNová aplikace Gifski převede vaše videa do animovaných GIFů v maximální kvalitě

Za posledních 24 hodin objem transakcí na Poloniex překročil 160 milionů dolarů, s tím, že jednoznačně nejobchodovanějšími měnami jsou Bitcoin, Ethereum nebo Litecoin. Circle naopak vznikl již v roce 2013, kdy začínal experimentovat s platbami pomocí Bitcoinu a chtěl se stát konkurencí zavedených firem jako Veymo nebo PayPal – po krachu o několik měsíců později se od kryptoměn firma distancovala a nyní podporuje pouze měny klasické. To by se ovšem mělo změnit.

circleceo

CEO Circle, Jeremy Allaire

Stejně jako Revolut, chystaný česko-ruský projekt Saifu a další fintech statupy se chce Circle zaměřit na možnost okamžité směny a plateb v rámci fiat měn, stejně jako kryptoměn, a to zcela bez poplatků.

Jak tedy Circle vydělává peníze?

Otázkou samozřejmě je, jak vlastně takový startup, který nabízí většinu služeb zdarma, dokáže udržet množství lidí a vývoj. Odpovědí je služba Circle Trade, která spravuje převážně velkým investorům portfolio kryptoměn a obchoduje za ně, z čehož si samozřejmě bere i patřičný podíl. Circle Trade v průměru vytvoří obrat přes 2 miliardy dolarů měsíčně a jen za poslední 3 měsíce takto vydělal 60 milionů. Minimálně investice pro zapojení je pak 250 tisíc dolarů.

poloniex

Žádné přesnější plány ohledně budoucího vývoje Poloniex prozatím nejsou, jak informuje tisková zpráva, dá se ale očekávat provázání se službami Circle.

Foto: Circle

Diskuze (0)

Novinka

Anonym