Díky této aplikaci si spočítáte, v kolika letech můžete s vaším příjmem odejít v konkrétní zemi do „důchodu“

Michal PtáčekMichal Ptáček

bal1
0Zobrazit komentáře

Práce z domova a především takzvané digitální nomádství se řadí mezi nejvýraznější trendy posledních let. Dnešní technologie a jejich vnímání ve společnosti totiž umožňují takřka komukoliv sbalit si notebook, odstěhovat se do libovolné části světa s dostatečně rychlým internetem a tam se svojí rodinou spokojeně žít a také pracovat.

Na momentální vlně digitálního nomádství se samozřejmě veze i spousta internetových startupů a projektů, které se právě na tuto cílovou skupinu zaměřují. Tím nejvýraznějším je v současnosti portál NomadList, založený v roce 2014 nizozemským programátorem Pieterem Levelsem, který uživatelům nabízí přehledné informace o jednotlivých městech včetně takových detailů jako je kvalita vzduchu, rychlost internetu, kriminalita nebo průměrná cena latté.

michalillich

Přečtěte si takéMichal Illich a jeho nový projekt Zuri: Letadlo budeme mít dříve, než bude rozšířená dálnice do BrnaMichal Illich a jeho nový projekt Zuri: Letadlo budeme mít dříve, než bude rozšířená dálnice do Brna

Levels a jeho tým nyní zašli ještě dále a spustili jednoduchou aplikaci, která nejen digitálním nomádům rozhodování s tím, do jakého města/země se natrvalo odstěhovat, ulehčí ještě o něco více. Aplikace totiž dokáže orientačně vyhodnotit, v jakém věku a zemi může jít člověk do „důchodu“, to vše na základě údajů jako: věk, současný majetek/jmění, měsíční příjem po zdanění, případné investice, měsíční útrata nebo počet členů rodiny.

ind22

Modelová ukázka kalkulátoru pro Londýn

Kalkulátor pak na základě vámi zadaných údajů a díky přístupu do obrovské databáze dat z jednotlivých měst, které se tvůrcům podařilo v průběhu let nasbírat, přehlednou formou zobrazí, v kolika letech lze v konkrétním městě přestat pracovat a pouze si užívat života.

Kalkulačku můžete vyzkoušet ZDE.

nomadlist-mm

Kalkulátor

Diskuze (0)

Novinka

Anonym