Výkonná ředitelka Kiwi.com Lucie Brešová z firmy odchází. Chce se více věnovat rodině

Nela VítováNela Vítová

bres

Lucie Brešová

0Zobrazit komentáře

Výkonná ředitelka českého letenkového startupu Kiwi.com Lucie Brešová se rozhodla k 1. květnu ze společnosti odejít. Tvrdí, že svou úlohu již splnila a teď by se ráda více věnovala svému ročnímu synovi Honzíkovi. Brešová byla jedním z vůbec první zaměstnanců společnosti, kdy plnila úlohu provozní a finanční ředitelky.

Nyní je druhým nejvýše postaveným člověkem ve společnosti hned po zakladateli Oliveru Dlouhém. Jak informuje deník iHNed, Brešová své rozhodnutí okomentovala v úterý na akci FuckUp Night Prague v holešovickém DOXu:

 „Svůj úkol už jsem naplnila. Firmu beru jako svoje dítě, které jsem roky vodila za ručičku. Teď, když vidím, že se už beze mě obejde, chci se více věnovat svému malému synovi.“

Ačkoliv Brešová v posledních letech kvůli rodinným povinostem pracovala pouze dvakrát až třikrát týdně, od roku 2016 měla na starosti především každodenní chod společnosti, rozvoj strategie a budování nových týmů. Pozici, kterou dnes ve firmě plní, si však vypracovala od úplného začátku, kdy byla součástí malého týmu ve startupu na vyhledávání letenek Skypicker.

petrdvorak

Přečtěte si takéPetr Dvořák poskytl svému fintech startupu Lime seed investici ve výši 2,5 milionu korunPetr Dvořák poskytl svému fintech startupu Lime seed investici ve výši 2,5 milionu korun

Ten vznikl v roce 2014 a později se přejmenoval na Kiwi.com, společnost, která po svém zrodu rostla obrovskou rychlostí i na evropské poměry.

kiwi

Během několika let se z malého startupu stala společnost, která má kromě hlavního sídla v Brně další dvě pobočky v Praze a španělské Barceloně, zaměstnává kolem 2000 lidí z celého světa a generuje obrat téměř 20 miliard korun. Manažerka právě v tomto růstu plnila velkou úlohu, protože byla schopná praktikovat vizi zakladatele společnosti Olivera Dlouhého.

K odchodu každopádně dochází v zajímavou chvíli. Už nějaký čas se totiž spekuluje o tom, že je Kiwi.com na prodej, což je krok, kterému údajně nejsou všichni společníci firmy (právě včetně Dlouhého) nakloněni. Ten totiž své „startupové“ dítě i přes tlak některých finančních investorů ve společnosti prodat nechce a naopak má v plánu z něj vybudovat největší on-line cestovní portál na světě.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym