České vývojářské studio Able poptává na investiční platformě Fundlift.cz 3,5 milionu korun

ablefis

Na crowdfundingovou investiční platformu Fundlift.cz míří další český projekt. Tentokrát se jedná o znojemské vývojářské studio Able, které má za sebou přes 150 projektů a postupně vyvíjí vlastní. Able chce v právě spuštěné kampani vybrat částku 3,5 milionu korun, výměnou za čtyřletý dluhopis se 7% ročním úrokem.

Peníze chce Able využít na rozšíření týmu, který má aktuálně 25 lidí, a zároveň na další vývoj vlastních produktů v oblasti fintech. Studio totiž stojí za nástrojem Mindee, jenž slouží pro správu klientů, delegaci a plánování schůzek pro finanční poradce, nebo nástrojem Verzuz, škálovatelnou platformou pro online srovnání a sjednání finančních produktů, převážně půjček.

qantas

Přečtěte si takéTesla překonala se svým Modelem X světový rekord při tažení letadla o hmotnosti 130 tunTesla překonala se svým Modelem X světový rekord při tažení letadla o hmotnosti 130 tun

Na samotné rozšíření týmu, respektive nábor a nákup vybavení, by z vybrané částky mělo jít 1 milion korun. Do dalšího vývoje nástroje Verzuz, který má nově spadat pod samostatnou společnost, chce poté firma vložit 2,5 milionu. Všechny projekty by pak měly být součástí nové struktury firmy, která se z s.r.o. změní v akciovou společnost, pod kterou bude spadat samotné studio Able, 50 procent projektu Mindee, vyvíjený produkt Verzuz a také GetFIS.

mindee

Plánovací nástroj pro finanční poradce Mindee

Able má mimo tří původních zakladatelů, kteří dohromady drží 75,9% podíl, několik minoritních společníků a také jednoho investora, konkrétně firmu DataLife Group s.r.o., která má v Able 15% podíl. V roce 2017 činily tržby společnosti 11,7 milionu korun s čistým ziskem po zdanění ve výši 741 tisíc korun.

Miliony korun do technologií

Technologickým projektům se v poslední době na platformě Fundlift daří. V poslední kampani se například projektu SilentLab povedlo vybrat přes 2 miliony korun na výrobu akustického nábytku a mikrokanceláří. Dříve vybral 5 milionů korun také Edookit, administrační systém pro ředitele škol, učitele, žáky i jejich rodiče. Do aktuální kampaně se můžete zapojit zde.