Lobe: aplikace, se kterou lze za pomoci vizuálního editoru učit vlastní umělou inteligenci

lobe
0Zobrazit komentáře

Umělá inteligence a s ní související metody strojového učení jsou dnes prakticky na každém kroku. Snad každý druhý startup vstoupil do oblasti, která využívá zastaralé technologie, a snaží se je vylepšit tím, že většinu procesů zautomatizuje a připojí k nim umělou inteligenci – ostatně to dělá i Google, Apple, Uber nebo třeba Tesla. Jak ale s něčím takovým začít, i přesto, že neoplýváte potřebnými technickými znalostmi? Řešením by mohl být startup Lobe.

Lobe převedl složitou oblast takzvaného deep learningu do jednoduché formy, kterou pochopí a zároveň může využít téměř každý. V přehledném rozhraní tak můžete vzít svá data a pouhým přetahováním navolit akce, které se mají stát, jaké typy objektů má umělá inteligence rozpoznávat a způsob, jakým ji to budete učit.

modely

Přečtěte si takéTesla chce již za rok a půl začít vyrábět nový Model Y a plánuje vlastní službu na sdílení vozidelTesla chce již za rok a půl začít vyrábět nový Model Y a plánuje vlastní službu na sdílení vozidel

Může jít o jednoduché rozpoznávání výrazu obličeje, který poté z databáze vybere typ smajlíka, který mu je nejvíce podobný, nebo propojení databáze rostlin s pořizovanými fotografiemi tak, aby technologie rozpoznala druh květiny, která je na obrázku, například v mobilní aplikaci. Možností je takřka neomezeně a vše je založeno na sběru dat a postupném učení dané umělé inteligence.

lobex

Čím více příkladů jí takto poskytnete, tím přesnější výsledky bude schopna zpracovat. V rámci nástroje si pak lze navíc prohlížet veškeré zaznamenané vizuální výsledky, procento přesnosti každého z nich a samozřejmě i celkové statistiky, které ukazují, jak daleko je deep learning ve své přesnosti a kompletaci dat, které potřebuje k bezchybnému provozu.

Snaha o rozvoj komunity

Celý nástroj má na svědomí trojice nadšenců, konkrétně dva vývojáři umělé inteligence Menges a Beissinger a designer Mike Matas. Jejich motivací bylo změnit způsob, jakým lidé přistupují k umělé inteligenci, otevřít jim k ní jednoduchou cestu, podobně jako u nástrojů, které učí děti a méně znalé programování či design, a samozřejmě z toho po čase udělat mnohem robustnější produkt.

lobeteam

Trojice zakladatelů, zleva Adam Menges, Mike Matas a Markus Beissinger

Lobe je aktuálně zcela zdarma, jelikož se nachází ve své beta verzi. Některé z příkladů učení, které lze v aplikaci navrhnout, můžete najít zde. Pokud by vás přeci jen zajímalo víc a především to, jak nástroj vypadá a jak tvorba funguje, vše se dozvíte v následujícím videu:

Diskuze (0)

Novinka

Anonym