Češi tvoří RPG hru ve stylu Dark Souls. Podívejte se na první působivou videoukázku

Michal PtáčekMichal Ptáček

losthero-mmmmm
0Zobrazit komentáře

V českých luzích a hájích vzniká další počítačová RPG hra, která by podobně jako před několika měsíci zveřejněné Kingdom Come: Deliverance mohla zabodovat mezi hráči z celého světa. Český nezávislý vývojářský tým Gold Knights už totiž nějaký čas pracuje na RPG titulu Lost Hero.

Ačkoliv se jedná o prvotinu studia, minimálně z prvních ukázek to vůbec není znát. Hra, které se otevřeně inspiruje populárním akčním RPG Dark Souls, které je známé především pro svou vysokou obtížnost a propracované souboje, totiž ve zveřejněném prototypu vypadá opravdu velmi působivě.

JB_preview

Přečtěte si takéJaroslav Beck o české VR hře Beat Saber: Hra se zaplatila v prvních hodinách prodejeJaroslav Beck o české VR hře Beat Saber: Hra se zaplatila v prvních hodinách prodeje

Důraz na silný příběh, animace a souboje

Podobně jako Dark Souls od vývojářů ze studia FromSoftware i český titul bude klást důraz na souboje a animace postav, hru ale zároveň jak už to ostatně u českých titulů bývá, obohatí propracovaný příběh, který nabídne i několik různých konců v závislosti na jednotlivých rozhodnutích hráče.

losthero-5

Příběh hry se bude odehrávat ve světě Lost Wardenia a součástí budou 3 rasy. Původní primitivní obyvatelé této planety – Ratkini, dále rasa Naboru a Skelletoni, kteří byli vysláni právě zmíněnou rasu Naboru zničit a dobýt od nich artefakt, který ukrývají.

Jak už to u podobných titulů bývá zvykem, hráč se ocitne uprostřed toho všeho přesně v momentě, kdy je konflikt mezi těmito rasami v té nejvyhrocenější fázi.

„S příběhem téhle hry si hraju už pár let, ale pořád se mi nedařilo najít ten správný formát, ve kterém bych ji mohl vypustit do světa. Až jsem jednoho dne hrál Dark Souls a konečně se mi propojily představy, které jsem pro tuhle hru měl, s nápady, jak to celé udělat:

1) Férové souboje, jejichž podstatou není hráče vést cestou předem určenou tvůrcem, ale umožnit mu projít hru různými způsoby.

2) Silný příběh, který k hráči promlouvá tím, co hráč ve hře dělá, spíš než přehršlí textů v dialozích postav.

3) Možnost hrou procházet jak sám, tak ve spolupráci až čtyř hráčů.

4) Editor pro komunitu, který ostatním umožní udělat vlastní mapy a jednoduše je sdílet“, říká tvůrce hry a zakladatel studia Pavel Jiří Strnad.

Kampaň na Startovači

V souvislosti s vývojem, který dle tvůrců spolkne stovky tisíc korun měsíčně, nyní Strnad a spol. pořádají crowdfundigovou kampaň na Startovači, kde je jejich cílem vybrat alespoň 100 tisíc Kč pro základní verzi hry. Pokud se podaří vybrat 200 tisíc Kč a výše, Lost Hero bude doplněno o prvky jako editor map, tower defense prvky nebo ženskou postavu.

Na toto vše by mělo navázat zveřejnění early access verze hry, která by měla být k dispozici do konce tohoto roku.

losthero-3

Diskuze (0)

Novinka

Anonym