Nová mobilní aplikace umožňuje ženám v rozšířené realitě zkoušet laky na nehty

armanicure
0Zobrazit komentáře

Zatímco technologie virtuální reality má svá omezení, především kvůli nutnosti mít stále připevněné brýle, rozšířená realita je pro většinu uživatelů daleko dostupnější. Ostatně, na vlně její popularity se svezl například i návrat hry Pokémon, kde se stvoření chytala ve volné přírodě nebo budovách za pomocí fotoaparátu telefonu. A podobným způsobem nyní fungují i aplikace využitelné v běžném životě.

Jednou z takových je nově vzniklá aplikace Wanna Nails, která během tohoto týdne zabodovala na populárním serveru Product Hunt, kde se mezi uživateli stala nejlépe hodnoceným projektem dne. Wanna Nails využívá speciální technologie k zobrazení různých barev laků na nehtech za pomocí fotoaparátu a rozšířené reality, včetně realistického odlesku světla a stínování.

miningshowroom

Přečtěte si takéČeští Future Mining umožňují klientům investovat do výkonných počítačů na těžbu kryptoměnČeští Future Mining umožňují klientům investovat do výkonných počítačů na těžbu kryptoměn

Toho tvůrci docílili propracovanou umělou inteligencí, která bere v potaz například i zabarvení kůže okolo nehtu tak, aby barva na nehtu nezasahovala do kůže prstů a aby se nehty za čočkou fotoaparátu tvářily co možná nejreálněji při jejich pohybu. Jakmile již aplikace prsty snímá, lze si vybírat jakékoliv další barvy, které se mění automaticky i při pohybu.

Tvůrci spustili aplikaci jako experiment a po velmi pozitivních ohlasech spouští propojení s reálnými značkami s možností přímého nákupu laků. Podobnou cestou se vydala například i Zara či Sephora, přes jejichž aplikace si lze zkusit například make-up či řasenku nebo IKEA a Amazon, kteří umožňují v aplikaci výběr libovolného produktu a zkoušku jeho umístění v prostoru.

Aplikaci lze stahovat zdarma pro Android a iOS.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym