Polymega: moderní univerzální konzole, která přehraje ikonické retro hry pro SNES či PlayStation

Filip HouskaFilip Houska

Polymega_Cartridge_SNES-1
0Zobrazit komentáře

Herní svět již posledních pár let čerpá z trendu, díky kterému se na scénu vrací jak kultovní konzole z 80. a 90. let, tak i hry pro ně určené. Konkrétně Nintendo například před dvěma lety představilo zmenšenou verzi legendárního systému NES a o rok později reinkarnovalo původní SNES z roku 1990. Pozadu nezůstalo ani Atari se svou novou konzolí Atari VCS, která vzhledově vychází ze stejnojmenného zařízení z roku 1977. Nově na tuto vlnu nasedá i kalifornský startup Playmaji s produktem Polymega.

V principu je Polymega decentně provedená herní konzole v matném šedo-černém kabátku s ovladačem, která svým uživatelům nabízí jednu obrovskou výhodu – mohou na ní rozjet jakoukoliv hru, která byla doposud určená pouze pro konzole NES, SNES, Genesis, Neo Geo, Sega CD a dokonce první generaci PlayStationu. Jedná se tedy o univerzální systém, díky němuž nejsou hráči nuceni k daným hrám kupovat příslušné herní systémy a k televizi mohou připojit pouze Polymegu.

teslam

Přečtěte si takéPoslední testy potvrzují, že automobily ještě nejsou připraveny na řízení bez zásahu člověkaPoslední testy potvrzují, že automobily ještě nejsou připraveny na řízení bez zásahu člověka

Modulární konzole, která byla představena na letošní konferenci E3 v Los Angeles, totiž nabízí několik odnímatelných slotů pro konkrétní formát fyzického nosiče. Jinak řečeno, pokud chce uživatel hrát například Zeldu na cartridge pro NES, připne si ke konzoli tento modul a cartridge do něj vloží. V případě, že si chce nostalgicky zavzpomínat na Crashe Bandicoota pro PlayStation, vloží přímo do základní části Polymegy s CD-ROM mechanikou příslušný disk.

Polymega_AllModules-1

Fyzické nosiče se navíc do příslušných slotů nemusí vkládat neustále – Polymega disponuje funkcí, díky které si uživatel může hru uložit přímo do systému, což je nejen pohodlnější pro častější hraní, ale také bezpečnější pro ty, kteří si svých legendárních her v původních obalech váží natolik, že mají strach o jejich případně poškrábaní během neustálé manipulace. Ojedinělý zážitek také umocňuje Full HD rozlišení každé hry, a to dle slov Playmaji bez žádných výrazných lagů.

Polymega_CD

Právě pro co nejplynulejší chod her využívá startup technologii pod označením Hybrid Emulation. To prakticky znamená, že jen z poloviny se Polymega chová jako běžný emulátor. Jinak totiž vše vychází z příslušného hardwaru.

Kdy bude v prodeji?

Naneštěstí zatím nejsou známy žádné konkrétní termíny, kdy se Polymega začne prodávat, potažmo za kolik (očekává se však cena okolo 250 dolarů, tedy nějakých 5 500 Kč). Playmaji by údajně na start prodeje mělo využít síly crowdfundingové kampaně, v rámci které odhalí i bližší technické detaily včetně nabízených balíčků a cen za jednotlivé moduly. Se zahájením kampaně by také mohla být oznámena podpora pro více původních herních konzolí.

Polymega_BaseController-1
12_pce_angle
PolyMega-Packaging-mega-set-front
11_gen_angle
PM-Packaging-01open

Foto: Polymega

Diskuze (0)

Novinka

Anonym