Populární výukový portál Khan Academy je oficiálně v češtině a to včetně více než 250 cvičení a 200 videí

Michal PtáčekMichal Ptáček

salman1
0Zobrazit komentáře

Už přes 11 let funguje oblíbený vzdělávací projekt Khan Academy, jehož cílem je zdarma poskytovat vysoce kvalitní vzdělání komukoli a kdekoli. Platforma, kterou založil absolvent prestižních amerických vysokých škol MIT a Harvard, Salman Khan si nyní přichystala příjemnou zprávu i pro všechny samouky z České republiky. Její web totiž začal oficiálně podporovat češtinu s tím, že přeložení se dočkalo také více než 250 cvičení a 200 videí.

Čeští studenti, rodiče nebo i samotní učitelé se tak díky aktivitě projektu Khanova Škola, který se o lokalizaci postaral, mohou nově zlepšovat v matematice, přírodních vědách, počítačových vědách, humanitních vědách nebo umění přímo ve svém mateřském jazyce.

khan

Ve výukových materiálech pak plně zdarma najdou okruhy jako kosmologie a astronomie, kde se naučí základy o hvězdách, černých dírách a galaxii, kryptografie, kde se dozví něco o Caesarove šifře, frekvenčním tisku a polyalfabetické šifře nebo programování, které se zaměří například na výuku JavaScriptu, tvorbu her nebo základy SQL.

khan22

foto: jurvetson/Flickr

Diskuze (0)

Novinka

Anonym