Do kin míří nový thriller Searching s Johnem Cho, který je natočen z pohledu obrazovky počítače

searching
0Zobrazit komentáře

Když se před třemi roky objevil v kinech film Unfriended (česky „Odebrat z přátel“), který měl veškeré dění kompletně zabírat pouze z pohledu obrazovky počítače jednoho z hlavních protagonistů, nikdo moc nevěděl, kam novinku zařadit, ani co od ní čekat. Z Unfriended se nicméně stal nízkorozpočtový hit, který započal novou kategorií snímků, které bychom mohli označit jako „screen movie“.

Na tuto vlnu nyní vstupuje i nový thriller Searching, v jehož hlavní roli se představí herec John Cho. Searching se uvedl v květnu s velmi zajímavým trailerem, který popisuje příběh Davida Kima (zmíněný John Cho) a jeho 16leté dcery, která se pohřešuje. V průběhu vyšetřování, které trvá bezmála 37 hodin, se Kim rozhodne vzít pátrání na vlastní pěst a začne procházet notebook své dcery, ve kterém najde znepokojivé střípky informací.

Jde o zcela novou formu supermoderního thrilleru, který je protkán dnešními technologiemi, a který má ukázat na to, jak zranitelné vlastně mohou děti a vůbec kdokoliv v dnešní době být jen kvůli všudypřítomným chytrým zařízením. Celý film se odehrává pouze z pohledu obrazovek notebooků či chytrých telefonů a postupně graduje.

searching2

Na filmovém festivalu SXSW během minulého týdne se snímek Searching představil prvním divákům, ještě před svojí premiérou v kinech, a prozatím sklízí jednu pozitivní recenzi za druhou. Do amerických kin jde v omezeném režimu tento týden, naplno bude dostupný od 31. srpna a do Evropy má zamířit v průběhu září. Celý film dle odhadů vyšel na zhruba 5 milionů dolarů.

simon-panek-heaven-labs-mana5

Přečtěte si takéČeské funkční jídlo Mana nově povede bývalý šéf českého Red Bullu Šimon ČapekČeské funkční jídlo Mana nově povede bývalý šéf českého Red Bullu Šimon Čapek

Za filmem navíc nestojí žádné obrovské studio ani stamilionový rozpočet, nýbrž režisér Aneesh Chaganty, který napsal scénář společně s producentem Sevem Ohanianem. Oba přešli z velmi slušně placené práce v gigantu Google v Silicon Valley do Hollywoodu v Los Angeles a začali se na plný úvazek věnovat filmové kariéře, která naplno debutuje tímto snímkem.

Oproti předchozímu podobnému filmu Unfriended, jež se brzy dočká svého pokračování, se tentokrát v hlavní roli objevila známá tvář, která může přitáhnout mnohem širší publikum. Jinak je nicméně celý film složen spíše z takových kratších sekvencí, které jsou chronologicky seskládány dohromady, aby postupně vyprávěly příběh, spíše než na sebe okamžitě navazovaly. I to tvoří tu správnou atmosféru thrilleru.

Foto: Sony Pictures, Reprofoto / YouTube

Diskuze (0)

Novinka

Anonym