I kočky mohou využívat technologie. LavvieBot je moderní samočisticí záchod pro domácí mazlíčky

Nela VítováNela Vítová

lavviebott
0Zobrazit komentáře

Majitelé koček si jsou dobře vědomi, že ačkoliv je chlupatý kamarád skvělou společností, život s ním obnáší také některé méně příjemné aktivity, jako je například čištění kočičího záchodu. Tuto skutečnost si ale dnes uvědomují také technologické firmy, které se snaží méně příjemnou část soužití s kočičím mazlíčkem zpříjemnit a zjednodušit.

Jedním z produktů, jež cílí právě na tento segment, je samočisticí záchod pro kočky s názvem LavvieBot, který na světovém veletrhu spotřební elektroniky CES v Las Vegas představila jihokorejská firma PurrSong. Výhoda LavvieBotu je bezpochyby v jeho minimalistickém a designovém zpracování, díky kterému zapadne do moderní domácnosti a ztratí se tak mezi dalším vybavením bytu. Jeho velikost je zhruba půl metru na výšku i na šířku a prozatím by měl být nabízen v bílé barvě.

lavviebot4

Samočisticí záchod LavvieBot funguje jednoduše. Jakmile kočka záchod použije, jakési „hrábě“ umístěné uvnitř přístroje výkaly shrábnou do zásobníku ve spodní části, ve kterém je umístěn plastový pytel. V něm se odpad nějakou dobu hromadí bez toho, aniž by způsoboval zápach. Za předpokladu, že je v domácnosti pouze jedna kočka, odpad je třeba vynést pouze jednou za dva až tři týdny. Stelivo navíc není třeba přidávat ručně, díky automatizaci si ho přístroj ze zásobníku jednoduše doplní sám.

K zařízení existuje také mobilní aplikace PurrSong pro Android i iOS, ve které lze sledovat stav zásobníku a také si nastavit časový interval, ve kterém se záchod bude čistit. Dalším doplňkem aplikace je možnost dostávat oznámení, kdykoliv kočka záchod použije.

Moderní, technologiemi prošpikovaný záchod není pro většinu koček omezen váhově ani velikostně, podle výrobce však není vhodný pro mainské mývalí a savanové kočky. Proč, to už PurrSong neuvádí. Jeden přístroj by měl být ale používán maximálně třemi kočkami, a to z důvodu zajištění jeho delší životnosti. LavvieBot nicméně není zcela prvním automatickým kočičím záchodem. Oblíbený je například americký Litter Robot, jehož nevýhodou je však velikost a ne příliš moderní design, což je naopak to, na co sází LavvieBot.

Zmíněný LitterRobot vyjde na 450 dolarů, tedy zhruba 10 tisíc korun, a na cenu LavvieBotu si budeme muset teprve počkat. Jihokorejský PurrSong totiž plánuje svůj samočisticí kočičí záchod začít prodávat až v květnu na crowdfundingové platformě Indiegogo, ale předpokládá se, že by cena měla být podobná, ne-li nižší.

lavviebot5

Diskuze (0)

Novinka

Anonym