Kohler představil chytrou koupelnu. Toaleta nabídne vyhřívané prkénko, reproduktory i asistentku Alexa

Michal MarekMichal Marek

Numi_Konnect
0Zobrazit komentáře

Letošní CES, každoroční světový veletrh spotřební elektroniky v Las Veges, je teprve na začátku a již byla představena první chytrá toaleta. Stojí za ní již takřka 150 let fungující firma Kohler, která již v roce 1883 vyrobila svou první vanu a dodnes je známá coby věhlasný výrobce sanitární keramiky a vybavení do koupelen. Ani po století a půl činnosti se ovšem firma nebrání pokroku a představila již druhou generaci své luxusní koupelny s chytrou toaletou.

Chytrá designová toaleta se jmenuje Numi 2.0 Intelligent Toilet a nabízí asi vše, co by si člověk při pravidelném sedavém rituálu mohl přát. Záchod je navíc velice úsporný a nízkou spotřebou vody bere ohledy na životní prostředí. Toaletě nechybí speciální samočistící funkce, vyhřívané prkénko či kvalitní reproduktory pro poslech hudby. Toaletu Numi navíc činí chytrou integrace asistentky Alexy, s jejíž pomocí můžete hlasem ovládat samu toaletu, ostatní zařízení v koupelně i cokoli dalšího v bytě, s čím si Alexa rozumí.

K celé sestavě pro pohodlný pobyt na pomysleném trůnu navíc patří i chytré osvětlení, které je nyní kompatibilní se systémem Phillips Hue. Koupelnu si tedy bude majitel novinky moci ozvláštnit pěknými světelnými efekty, které lze ovládat třeba i z chytrého telefonu. U světla je možné měnit barvu, tón i intenzitu.

veil_lighted

Součástí chytré koupelny od firmy Kohler z amerického Wisconsinu je i chytré zrcadlo s displejem, které podporuje jak Alexu od Amazonu, tak i Google Assistanta. Zrcadlo je pro vstup na trh připraveno ve verzích s různě velkým displejem. Zajímavým koupelnovým produktem je pak také vana PerfectFill, která uživateli na hlasový pokyn napustí vodu, a to v preferované teplotě i preferovaném množství.

Kohler svou chytrou koupelnu na CESu v Las Vegas ukazoval již loni a novinek je jen málo. Zásadní ale je, že letos již produkt přijde na trh. V roce 2019 bude chytrá koupelna běžně k pořízení a byly zveřejněny i ceny jednotlivých produktů. Koupelna v této podobě je již tedy opravdu realitou a ne jen atrakcí pro návštěvníky veletrhu. Ceny samozřejmě odpovídají technickým vymoženostem.

cupr

Přečtěte si takéOnline supermarket Rohlik.cz se zbavuje plastů. Igelitové sáčky už má jen na mražené zbožíOnline supermarket Rohlik.cz se zbavuje plastů. Igelitové sáčky už má jen na mražené zboží

Chytré zrcadlo s menším 24palcovým displejem začíná na 1 249 dolarech, což je v přepočtu přes 28 tisíc korun, zatímco zrcadlo s obrovským 40palcovým displejem bude k pořízení za 1 624 dolarů, tedy zhruba 37 tisíc korun. Volně stojící vana ovládaná hlasem bude stát 4 849 dolarů, což je téměř 110 tisíc korun, a zlatý hřeb, chytrá toaleta, má cenovku 7 000 dolarů, tedy 158 tisíc korun. Toaleta s vyhřívaným prkénkem, reproduktory a chytrou asistentkou navíc existuje ještě v prémiovější černé verzi za 9 000 dolarů, což je v přepočtu přes 200 tisíc korun.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym