Prestižní akcelerátor Y Combinator spouští online kurz. Startupy láká na 15 tisíc dolarů

y_combinator
0Zobrazit komentáře

Jeden z nejznámějších startupových akcelerátorů na světě, kalifornský Y Combinator, kterým prošly dnes již tak známé společnosti jako Airbnb, Dropbox, Coinbase nebo Twitch, chystá na druhou polovinu července spuštění vlastní startupové školy. Výuka bude probíhat online, zapojit se do ní mohou startupy z celého světa, a po ukončení desetitýdenního programu mohou získat investici ve výši 15 tisíc dolarů, respektive 340 tisíc korun.

Přihlásit se je možné až do 21. července a celý program je samozřejmě zcela zdarma. Všichni přihlášení získají přístup do komunity, která čítá více než 15 tisíc dalších startupových nadšenců, uzavřené diskuzní fórum, týdenní skupinové diskuze z předchozími úspěšnými absolventy Y Combinatoru, a také přístup k mnoha nástrojům s velkou slevou, ať už jde o servery Amazon Web Services, Google Cloud nebo třeba služby analytického startupu Intercom či Stripe.

Ve startupové škole se mimo jiné dozvíte, jak správně realizovat nápady v praxi, jak držet náklady na minimu, jak vést vlastní startup, co by měl mít na starosti CEO nebo jak v pozdější fázi testovat produkt u reálných uživatelů a jak mluvit s investory. A i kdybyste se nakonec nedostali do nejužšího výběru startupů, které obdrží 15 tisíc dolarů, jde minimálně o skvělou zkušenost a rozšíření znalostí.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym