Návrat legendy. Kultovní RPG hru Diablo si nově můžete zahrát přímo ve webovém prohlížeči

Michal PtáčekMichal Ptáček

diablo-web4

Kultovní hru Diablo si lze zahrát i v prohlížeči

0Zobrazit komentáře

Ačkoliv od vydání prvního dílu legendární RPG hry Diablo uplynulo už 23 let, neztratila tato hra ani po více než dvou dekádách nic ze svého kouzla. I dnes totiž disponuje skvělou znovuhratelností a fanoušci herní série se k ní opakovaně vrací. A to i přesto, že jsou k dispozici hned dva novější díly (nepočítaje datadisky).

Jedním z důvodů je unikátní hororové audiovizuální zpracování, které se například u prozatím posledního dílu série tvůrcům ze společnosti Blizzard nepodařilo patřičně zreplikovat.

Audiovizuální stránka Diabla platila ve své době za vrchol počítačových technologií a aby si všechny tyto vjemy mohl hráč vychutnat, potřeboval tehdy disponovat minimálně počítačem s procesorem Pentium na frekvenci 60 MHz a vyšší a 8MB operační pamětí.

diablo-web2

Verze Diabla v prohlížeči je k nerozeznání od originálu

To, jak moc od té doby technologie v tomto ohledu pokročily, nyní ukazuje novinka od vývojářského studia Rivsoft, které právě ve spolupráci s Blizzardem přepsalo zdrojový kód Diabla tak, aby si ho bylo možné kompletně zahrát ve webovém prohlížeči.

K dispozici je konkrétně demo verze obsahující jednu hratelnou postavu a dvě herní úrovně a také plná verze, kterou si mohou vychutnat všichni hráči vlastnící legálně zakoupenou kopii hry. Součástí je i kompletní soundtrack včetně ikonické skladby „Tristram“, a tak ani příliš nezamrzí absence intra a občasné chyby v kódu hry.

Diablo v prohlížeči si můžete zahrát zde.

nike-adventure-club

Přečtěte si takéNike spouští předplatné pro tenisky. Dětem, kterým roste noha, pošle nový pár třeba každý měsícNike spouští předplatné pro tenisky. Dětem, kterým roste noha, pošle nový pár třeba každý měsíc

Ostatně od vydání posledního Diabla 3 uplynulo už téměř sedm let a přestože zatím Blizzard odmítá oficiálně potvrdit, jestli pracuje na čtvrtém pokračování, mnoho indicií nasvědčuje, že ano. Webovou verzí původního legendárního Diabla si tak můžete zkrátit čekání.

Pokud by navíc v nejbližší době nedorazilo přímo Diablo 4, oficiálně je ve vývoji alespoň mobilní Diablo Immortal. Ani jeho termín vydání není oficiálně stanoven, ale mluví se o konci letošního roku, a Blizzard již vydal několik trailerů.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym