Stavebnice, které přes telefon ožijí v rozšířené realitě. LEGO uvádí nové tajuplné sety

Filip HouskaFilip Houska

web_lego_hiddenside_pr_schoola

Foto: LEGO

LEGO Hidden Side

0Zobrazit komentáře

Stejně jako Apple, Microsoft a řada dalších, nejen technologických firem i LEGO experimentuje s rozšířenou realitou, pomocí níž chce dětem a dospělým přinést nové zážitky tvořené právě digitální vrstvou ve skutečném světě. První vlaštovkou je stavebnicová řada LEGO Hidden Side, kterou kultovní dánský výrobce nově posílá do prodeje.

Jak už název naznačuje, LEGO s touto novinkou míří především do oblasti tajemna, respektive „odvrácené strany světa“. Je to viditelné především na marketingu, který LEGO Hidden Side doprovází. Teoreticky v tom můžete vidět i podobnost s nedávnou stavebnicí k příchodu třetí řady seriálu Stranger Things, jenž také vychází z tajuplné atmosféry.

lego-hidden-side-1

Foto: LEGO

LEGO Hidden Side

Na první pohled tak nejde o nic příliš výjimečného. Zkrátka nová stavebnice. Vše se ovšem mění poté, co do ruky vezmete telefon nebo tablet a přes mobilní aplikaci jej namíříte na postavené kostičkové dílo. Na základě rozšířené reality (AR) totiž stavebnice rázem „ožije“ a vy budete moci interaktivně reagovat na dané úkoly, které se k celému dění vztahují.

Z toho ostatně vychází i samotný příběh. LEGO Hidden Side se odehrává ve fiktivním městečku Newbury, kde se to jen hemží duchy, nadpřirozenými bytostmi a tajemnou, strašidelnou atmosférou. Hlavními hrdiny, za které budete „hrát“, jsou studenti střední školy Parker Jacksonová a Jack Davids, kteří mají za cíl veškeré nástrahy zpacifikovat.

legohiddenside

Foto: LEGO

LEGO Hidden Side

Jednotlivé úkoly se navíc liší podle toho, jakou stavebnici si pořídíte. V rámci celé řady je totiž možné zakoupit rovnou osm různých modelů, jmenovitě Záhadu na hřbitově, J. B. a její laboratoř plnou duchů, Paranormální autobus 3000, Starou rybářskou bárku, Útok na stánek s krevetami, El Fuegův náklaďák, Vlak duchů a Strašidelnou střední školu v Newbury.

bernd-linde

Přečtěte si takéBernd Linde z LEGO: Chceme mít pozitivní dopad na svět kolem nás. Naše kostky boří geografické i kulturní hraniceBernd Linde z LEGO: Chceme mít pozitivní dopad na svět kolem nás. Naše kostky boří geografické i kulturní hranice

Obecně ale platí, že v každé z těchto stavebnic, které se ještě liší počtem kostiček a samozřejmě cenou (Strašidelná střední škola v Newbury je největší a nejdražší), se budete muset potýkat s lovením duchů, sbíráním různých předmětů, hlavolamy, všemožnými boji a hraním miniher.

Ke hraní je zapotřebí mít alespoň iPhone SE, případně iPad mini (5. generace), nebo zařízení minimálně s Androidem 7.0 (více informací o kompatibilitě naleznete tady). Stavebnice je pak možné kupovat na oficiálním e-shopu a v dalších obchodech.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym