Lahůdka pro fanoušky Manchesteru United. LEGO slaví 110 let slavného stadionu Old Trafford jeho replikou z kostiček

Filip HouskaFilip Houska

lego-old-trafford-1

Foto: Manchester United

Replika stadionu Old Trafford v Divadle snů

0Zobrazit komentáře

LEGO už dávno není pouze o vlastních stavebnicích. Byť stále tvoří jádro byznysu této kultovní firmy, čím dál častěji se objevují i kreativní reakce na různé popkulturní milníky. Jedním z příkladů může být oslava 25 let seriálového fenoménu Přátelé nebo přivítání třetí série Stranger Things. Nehledě na to, že LEGO připomínalo i padesátileté výročí od vstupu prvního člověka na Měsíc, a to replikou lunárního modulu mise Apollo 11.

Nyní přichází další událost, na kterou se LEGO soustředí. Tentokrát míří přímo na fanoušky fotbalu, především pak slavného anglického týmu Manchester United. Skalní příznivci Rudých ďáblů totiž ví, že ikonický domácí stadion Old Trafford, na němž se odehrálo nespočet atraktivních bitev, slaví 19. února 110. výročí od svého otevření, a to si společnost z dánského Billundu nechce nechat ujít.

LEGO v rámci spolupráce, kterou s vedením Manchesteru United navázalo v listopadu loňského roku, představuje nový set z edice Creator Expert, jehož náplň je určena k postavení repliky takzvaného Divadla snů, respektive stadionu Old Trafford. A jak je u stavebnic této pokročilé řady zvykem, ani tento kousek se neobejde bez sebemenších detailů, díky nimž lze skutečnou podobu arény věrohodně napodobit.

old-trafford-2-lego

Foto: LEGO

LEGO a jeho stavebnice stadionu Old Trafford

Pocta pánům z Manchesteru

Stejně jako u ostatních velkolepých stadionů i Old Trafford láká zejména na své tribuny, které jsou v jeho případě symbolem těch největších jmen, jež jsou s Manchesterem United spojeny. Fanoušci ocení například Sir Alex Ferguson Stand, respektive severní část tribuny pojmenovanou po jednom z nejúspěšnějších manažerů historie.

Jižní tribuna naopak vyzdvihuje anglického fotbalistu a jednoho z nejlepších hráčů všech dob Bobbyho Charltona. Celek o délce 47 centimetrů, šířce 18 centimetrů a výšce 18,5 centimetru dotváří tunel pro hráče i oddělitelné sektory Východ a Západ, které obklopují imitaci zeleného trávníku s přesným, byť zmenšeným poměrem vzdálenosti branek.

old-trafford-lego-3

Foto: LEGO

Díky své velikosti se kostičkový Old Trafford bude vyjímat snad v každém prostoru

Součástí krabice je i malá socha takzvané Svaté trojice, skládající se z George Besta, Denise Lawa a zmíněného Bobbyho Charltona, kteří Manchesteru United pomohli k zisku evropského poháru v roce 1968, tehdy vůbec prvnímu anglickému klubu, který tuto trofej vyhrál. Nechybí ani řada tematických samolepek.

LEGO plánuje svou unikátní fotbalovou stavebnici uvést 1. února. Kostičkový Old Trafford, který čítá přesně 3 884 dílků tvořících repliku 1:600, bude stát 7 199 korun.

old-trafford

Foto: LEGO

Skutečný Old Trafford

old-trafford-lego-4

Foto: LEGO

Pohled na severní sektor Sir Alex Ferguson Stand

old-trafford-lego-5

Foto: LEGO

LEGO se snažilo co nejlépe napodobit i exteriér stadionu

old-trafford-lego-6

Foto: LEGO

Roh Divadla snů v přesném barevném rozložení

Diskuze (0)

Novinka

Anonym