Romantika s kapkou nejistoty. Unikátní stavba LumiPod nerozlišuje mezi interiérem a exteriérem

lumipod-boxed-min

Foto: LumiPod

LumiPod nerozlišuje mezi tím, co je venku a co uvnitř

0Zobrazit komentáře

Kdesi v lesích francouzských Alp, ve výšce 1 000 metrů nad mořem, se nachází stavba, která jako by byla stvořena pro absolutní a ničím nerušený odpočinek daleko od civilizace. LumiPod by však mohl najít i jiné uplatnění, a to u režisérů znepokojivých lesních hororů.

Mladá Juliet má již dost svého zaměstnání, nepříjemných sousedů a otravných nápadníků. Potřebuje změnu, a proto se svou nejlepší přítelkyní vyráží do listím zasypaného alpského lesa, ve kterém se nalézá malé kruhové stavení. To jim má pro příštích několik dnů poskytnout veškeré zázemí pro ničím nerušený odpočinek.

Z obrovského proskleného okna, které tvoří polovinu stěny celé stavby, mají nádherný výhled do celého lesa. Po setmění se ale vše mění. Tma výhled pohltí a v lese číhá nebezpečí.

lumipod32

Foto: LumiPod

Je to jako spát pod luxusním převisem

I tak by mohl vypadat krátký nástřel scénáře nového hororového filmu, který by jako kulisy využíval právě LumiPodu. Jeho autorem je francouzská společnost Lumicene, jež přináší na trh unikátní řešení propojení venkovního a vnitřního prostoru pomocí velké prosklené plochy.

Hned na první pohled je jasné, že autor projektu má k přírodě blízko, a proto by případný hororový snímek ocenil i nejeden environmentalista. LumiPod je navržen tak, aby přírodu zatěžoval co možná nejméně, proto objekt stojí na čtveřici pylonů, země se tedy dotýká jen minimálně. Podlaha stavby je řešena dubovými parketami, stěny jsou obloženy dubovou dýhou a strop je tvořen vlněnou plstí.

Zajímavé je i řešení vnějšího ošetření dřevěného obkladu, který není nijak lakován, ale jeho povrch byl zuhelnatěn japonskou metodou shou-sugi-ban. To proto, aby co nejlépe zapadal do okolního prostředí, což může na zelené louce či uprostřed lesa působit spíše rušivým dojmem, do ponurého filmu se ale hodí perfektně. Výrobce nabízí i jiné povrchové materiály, jako je kov, mech a samozřejmě i klasicky lakované dřevo.

lumipod4

Foto: LumiPod

Uzavřený LumiPod

lumipod6

Foto: LumiPod

Otevřený LumiPod

Pokud by byl scénář našeho hororu realizován, podstatná část děje by byla situována do ložnice, která zabírá celou polovinu obytné buňky. Ve druhé polovině stavby se pak nachází koupelna a toaleta.

Celá prosklená stěna objektu je rozdělena do několika segmentů uchycených v hliníkových rámech. Ty jsou usazeny v kolejnicích, díky kterým je možné s jednotlivými segmenty libovolně pohybovat a určovat, zda bude ložnice de facto venku, nebo uvnitř.

lumipod9

Foto: LumiPod

Pokud je LumiPod umístěn na správné místo, mohou se z něj naskytovat neuvěřitelné výhledy

LumiPod je od začátku zamýšlen jako článek řetězu, ze kterého by mohl vzniknout celý hotelový komplex s rozesetými pokojíky ve svazích kopců, lesích nebo na pláži. Zkrátka všude tam, kde je jen minimum zvídavých očí, které by se dívaly do interiéru buněk – součástí jsou ale pochopitelně také závěsy, které lze zevnitř rozprostřít po celé délce prosklené stěny.

jindrich-faborsky

Přečtěte si takéMarketing Festival bude velkolepý i online, nechceme nudný webinář, říká Jindřich Fáborský v CzechCrunch PodcastuMarketing Festival bude velkolepý i online, nechceme nudný webinář, říká Jindřich Fáborský v CzechCrunch Podcastu

Na romantice malého kruhového příbytku, který je nabízen ve třech velikostech od 18 do 36 metrů čtverečních, ubírá ten fakt, že prozatím není off-grid. Pokud si tedy chtějí obyvatelé domku svítit elektřinou a užívat si tekoucí vody, je nutné domek připojit k síti. Na odstranění tohoto nedostatku by již mělo být pracováno.

Pokud by se přeci jen našel nějaký producent, který by se rozhodl náš scénář využít, musí si naplánovat cestu do francouzského Lyonu. Právě zde jsou totiž LumiPody vyráběny a rozesílány do celé Evropy. Uváděná doba realizace jsou 3 až 4 měsíce. O instalaci se stará přímo tým okolo LumiPodu, případně některá z lokálních společností. Instalace domku trvá přibližně dva až tři dny, samozřejmě s již předpřipravenou sítí.

lumipod8

Foto: LumiPod

Hlavní částí LumiPodu je ložnice

lumipod2

Foto: LumiPod

LumiPod v alpském lese

Diskuze (0)

Novinka

Anonym