Návrat herní legendy. Strategie Command & Conquer se po 25 letech vrací v remasterované verzi

Michal PtáčekMichal Ptáček

command-1

Foto: Steam

Kultovní strategie Command & Conquer je po 25 letech zpět

0Zobrazit komentáře

I 25 let po svém vydání patří hra Command & Conquer k tomu nejlepšímu, co žánr realtimových strategií vyprodukoval. Nesmrtelná hratelnost, multiplayer a děj odehrávající se v alternativní časové linii pozdních devadesátých let 20. století, který zavede hráče do globalizovaného světa rozděleného na dvě soupeřící frakce, dokáže i dnes k monitorům přikovat nejednoho herního nostalgika.

V audiovizuálním ohledu byl však přeci jen i u takové klasiky zub času neúprosný, a tak herní publikum před časem přijalo s nadšením zprávu, že původní tým vývojářů z dnes už neexistujícího herního studia Westwood pracuje pod taktovkou společnosti Electronic Arts na kompletní remasterované verzi, která Command & Conquer oblékne do modernějšího grafického kabátku.

command-3

Foto: Steam

Hra prošla kompletní renovací

Command & Conquer Remastered Collection láká na 4K rozlišení, předělaný režim více hráčů a modernější uživatelské rozhraní, editor map a přes sedm hodin remasterované hudby od amerického skladatele Franka Klepackiho.

Obavy fanoušků, že se z remasteru pod dohledem korporátního Electronic Arts stane místo poctivého nástupce mikrotransakcemi prolezlý tahák peněz, se nakonec ukázaly jako zbytečné a vývojáři dodali aktualizovanou verzi hodnou původní klasiky. A přidali i něco navíc.

Kromě značně zmodernizované podoby je totiž součástí balíčku kromě prvního dílu k dispozici i pokračování Red Alert, to vše za příjemných 19,99 dolaru, v přepočtu nějakých 470 korun. A nejen herní pamětníci jsou nadšeni. Na platformě Steam, kde je remasterovaný Command & Conquer od pátku k dispozici, se titul pyšní průměrným hodnocením 91 procent ze 100 možných. Ke stažení je pak novinka také na Originu.

command-2

Foto: Steam

Remasterovaná verze Command & Conquer

Diskuze (0)

Novinka

Anonym