Nejrychlejší milion na Hithitu. Zlínské Vasky chystají své první tenisky a boří s nimi rekordy

Jiří SvobodaJiří Svoboda

vasky6

Foto: Vasky

Zakladatel Vasky Václav Staněk (vpředu) a jeho tým

0Zobrazit komentáře

Zlínská obuv přitahuje zákazníky i celé století poté, co s ní město proslavil Tomáš Baťa. Na jistou nostalgii po tradiční ruční výrobě, ovšem spojenou s moderním přístupem, vsadil už před čtyřmi roky Václav Staněk, když jako osmnáctiletý založil značku Vasky.

Boty s jejím logem si od té doby už nakoupilo přes 30 tisíc zákazníků, kteří volali i po výrobě trendy tenisek. Staněk a jeho tým prosby vyslyšeli a po více než ročním vývoji prostředky na jejich výrobu právě teď získávají na crowdfundingové platformě Hithit.

A hned první hodiny kampaně naznačily, že Vasky lidé vezmou útokem. Svůj první cíl 450 tisíc korun zlínská firma pokořila už po pár hodinách, na jeden milion korun pak stačilo pouhých 25 hodin.

vasky2

Foto: Vasky

Tenisky od značky Vasky budou dostupné minimálně v šesti barvách

Vasky si tak připsaly prvenství v nejrychleji vybraném milionu na Hithitu, když zhruba o dvacet minut překonaly nedávný rekord kampaně DVTV. V době psaní tohoto článku, tedy v pátek večer, už na počítadle svítí částka dosahující téměř dvou milionů korun (zhruba 1 984 000).

„Podpora přispěvatelů je neuvěřitelná a velmi si jí vážíme. Za 25 hodin se nám podařilo vybrat jeden milion korun, čímž jsme posunuli hranice českého crowdfundingu zase o kousek dál. Mám radost, že je kampaň úspěšná a že je o českou výrobu takový zájem,“ říká dvaadvacetiletý Václav Staněk.

Po dosažení jednoho milionu korun zlínská obuvnická firma oznámila, že k odstínům černé, modré, růžové a karamelové přidá také bílou a hnědou. Při dosažení dvou milionů přijde na řadu internetový konfigurátor, aby si lidé sami a pohodlně mohli navolit vlastní tenisky.

vasky4

Foto: Vasky

Václav Staněk je zakladatelem obuvnické značky Vasky

Přispívat lze až do 23. července a další finance Vasky pomohou například s rozšířením výrobních kapacit. Lidé si v odměnách mohou kromě samotných tenisek vybrat i cenově zvýhodněné balíčky, například tenisek s logem firmy.

donio

Přečtěte si takéPřes Donio se už vybralo více než 51 milionů korun. Teď chce dárcovská platforma změnit český crowdfundingPřes Donio se už vybralo více než 51 milionů korun. Teď chce dárcovská platforma změnit český crowdfunding

„Nás těší, že se jednání s Vasky podařilo dotáhnout, značku známe dlouho, sami jejich boty nosíme. A podobné závody, kdo vybere na Hithitu první milion, nás samozřejmě baví,“ říká s úsměvem spolumajitel Hithitu Pavel Eichler.

Od polobotek přes sandály až k teniskám

Vasky od roku 2016 vyrábí v jednotlivých kolekcích boty především z pravé kůže, které měly až doposud spíš formálnější vzhled. Nabízí kolekce jak zimních modelů, tak v posledních letech vytvořily i vlastní modely letních pantoflí a sandálů.

Samotná crowdfundingová platforma Hithit nyní prochází mimořádně úspěšným obdobím. Během koronavirové krize spustila program pro zasažené živnostníky Antivir, který 90 projektům přinesl téměř 9 milionů, následně internetová televize DVTV vybrala skoro 10 milionů korun. V poslední dnech Hithit každý den prodá přes tisíc položek a denní obrat převyšuje milion korun.

vasky3

Foto: Vasky

Tenisky Vasky spojují tradiční výrobu s trendy vzhledem

Diskuze (0)

Novinka

Anonym