Remake české herní klasiky Mafia se ukazuje v prvním gameplay traileru. Úžasnou grafiku doplňují další čeští dabéři

mafia-remakex

Foto: 2K

Remake prvního dílu české herní klasiky Mafia

0Zobrazit komentáře

Do vydání remaku prvního dílu kultovní herní série Mafia, která původně pochází z rukou českých vývojářů v čele s Danielem Vávrou, zbývají přibližně dva měsíce a studio postupně uvolňuje další informace, které mají hráče nalákat. Mezi nimi je potvrzení dalších českých dabérů, kompletní obsazení anglického dabingu, kde byli herci a herečky navíc využiti pro nasnímání pohybů postav, ale také je tu první trailer přímo z hraní hry, takzvaný gameplay.

Ten měl sice původně vyjít dnes až v 17 hodin, ale na internet téměř patnáctiminutové video, které popisuje hlavní rozdíly mezi původní a nově předělanou hrou, uniklo již nyní. Tvůrci ze studia Hangar 13, ve kterém pracuje i množství českých vývojářů a designérů, to rozhodně nemají jednoduché, protože se rozhodli předělat hru, která se považuje za klenot českého herního průmyslu a kterou ocenili i ve světě.

Nakonec remake první Mafie znamená, že se předělávají nejen jednotlivé postavy, jejich pohyby, dabing ve všech jazycích nebo celý orchestrální soundtrack, jež se znovu nahrává v Česku, ale také se rozšiřuje původní příběh, přidávají se vedlejší mise, nová vozidla včetně motorek a zbraně. Celé město tak nějak více žije a fyzika je na vyšší úrovni díky využití enginu z třetího dílu Mafie. Ostatně posuďte sami:

Video přímo ze hry zachycuje hlavní vizuální rozdíly mezi původní i novou hrou. Provádí úryvky nejzásadnějších částí, včetně jedné celé mise „Výlet do přírody“, kterou máme v paměti, ještě když na nás poprvé před 18 lety vykoukla hra od původního studia Illusion Softworks. Tehdy oslnila novátorským přístupem i vyladěným dabingem, do kterého se připojili Marek Vašut, Petr Rychlý, Libor Hruška, Luděk Čtvrtlík nebo Antonín Molčík.

Většina z nich potvrdila roli i v nově předělaném dabingu, který od prvního ohlášení remaku rozhodně nebyl jistotou. Do role Paulieho byl tak znovu posazen Petr Rychlý, hlavní postavu Tommyho Angela namluví Marek Vašut, třetí z hlavních postav, Sama, pak opět Luděk Čtvrtlík, ale změny proběhly u některých dalších postav.

Dona Salieriho nadabuje Marcel Vašinka a Sáru Lucie Pernetová, Detektiva Normana, který sbírá příběh o historii rodiny od Tommyho, bude znovu dabovat Alexej Pyško a rodinného právníka Franka Dalimil Klapka. Vývojáři z Hangar 13 chtěli přitom zachytit nejen hlavní příběhovou linii, ale také osudy vedlejších postav, kterým se v původní hře nedostávalo tolik prostoru.

Přitom například zmíněná Sára, do které se Tommy Angelo zamiluje a později si ji i vezme, hraje v příběhu naprosto klíčovou roli. „Chceme nabídnout větší vhled do vedlejších postav, jde o klíčovou složku tohoto dodatečného kontextu, který hlouběji vykresluje lidi v Tommyho životě, aby jeho příběh působil realističtěji,“ říká prezident a komerční ředitel Hangar 13 Haden Blackman.

mafia-family

Foto: 2K

Ilustrace k novému remaku prvního dílu Mafie

„V originálu je Sarah předmětem Tommyho milostného zájmu, ale moc času na obrazovce nestráví. Chtěli jsme, aby se objevila častěji, abyste lépe chápali, koho se Tommy snaží od počátku chránit. Z originálu jsme věděli, že Sarah je dcera Salieriho barmana Luigiho, takže nám dávalo smysl, aby pomáhala kolem baru. Díky tomu ji můžeme představit už dřív a ukázat, že do určité míry chápe, co Tommy dělá,“ doplňuje Blackman.

Velkou práci si mělo studio dát také s rozšířením kontextu na různé další postavy, které se na první pohled nemusí zdát tak důležité, ale hrají zásadní roli v příběhu před Tommym Angelem, stejně jako po něm. Konec konců každá z dalších her trilogie na sebe určitým způsobem navazuje. I proto se studio rozhodlo jedničku předělat kompletně, zatímco druhý a třetí díl vychází pouze v remasterované a rozšířené verzi a je již nějakou dobu k dispozici.

spotify-videopodcast

Přečtěte si takéNa Spotify už lze přehrávat podcasty i s videem. Švédové chtějí zaútočit na YouTube a připravují se na Joea RoganaNa Spotify už lze přehrávat podcasty i s videem. Švédové chtějí zaútočit na YouTube a připravují se na Joea Rogana

Podstatnou roli v takovém zážitku hraje právě dabing. Hlavní i vedlejší postavy vypadají oproti původní hře trochu odlišně – i proto, že museli v Hangar 13 najít reálné herce, které je nadabují v originální angličtině, ale také jim dají tvář v rámci motion capture. Takové natáčení podle Nicole Sandovalové, která má na starosti snímání pohybu v Hangar 13, trvalo zhruba dva a půl měsíce.

mafia-remake2

Foto: 2K

Dvě hlavní postavy první Mafie – Paulie a Tommy Angelo

Všichni herci a herečky navíc během natáčení byli dopraveni do brněnských kanceláří studia, aby jim mohli naskenovat obličeje a převést do digitální podoby. Podstatnou roli měli i dabéři civilistů na ulici, kteří se nově více baví o aktuálních událostech 30. let minulého století, aby celé město působilo ještě více autenticky a jako pravý americký Středozápad tehdejší doby.

Remake první Mafie vyjde 25. září na PC, PlayStation 4 a Xbox One. Studio ho vydá jak samostatně, tak jako součást balíčku celé trilogie s názvem Mafia: Trilogy, kde budou všechny tři díly v předělaném hávu.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym