Bolt se svými taxíky opět dobývá Česko. Cestující nově sveze v Ostravě, Kladně, Brně a Plzni

Peter BrejčákPeter Brejčák

bolt-ostrava

Foto: Ostrava/Bolt/CzechCrunch

Bolt se po letech vrací do krajských měst, mezi nimi i do Ostravy

0Zobrazit komentáře

Přepravní platforma Bolt svými službami dobývá Českou republiku. Estonský startup posílený miliardami korun, které do něj investoři vložili v květnu, začal v posledních dvou týdnech nabízet odvoz cestujících ve čtyřech městech – Ostravě, Kladně, Brně a dnes také v Plzni.

„Plzeň se stala dalším českým městem, ve kterém jsme se naši aplikaci rozhodli spustit. Jak ze strany cestujících, tak partnerských řidičů jsme byli svědky silné poptávky po naší službě,“ uvádí ke spuštění Jakub Dvořák, manažer Boltu pro Českou republiku. Podobnou situaci prý přepravní platforma zaznamenala i v ostatních městech.

„Brno je moderní město, avšak kvalita taxislužeb tomu vůbec neodpovídá. Odvoz autem byl drahý a kvalita poskytované služby nízká. Věříme, že místní lidé si naši službu rychle oblíbí a budou ji pravidelně využívat,“ doplňuje Dvořák. Firma se tak vrací k rozšiřování svých přepravních služeb. Ještě pod názvem Taxify působila v Ostravě, Olomouci, Plzni a Českých Budějovicích, odkud se však kvůli rozhodnutí soudu musela před dvěma lety stáhnout.

bolt-markus-villig2-min

Foto: Bolt

Markus Villig, spoluzakladatel a CEO Boltu

Kromě kapitálu od investorů Boltu k expanzi pomohla i změna tuzemské legislativy, jež narovnala podmínky pro působení „klasických“ taxislužeb a firem přepravujících zákazníky přes mobilní aplikace. Přepravní platforma teď hlásí, že ve všech městech spolupracuje jen s licencovanými řidiči.

Estonský startup do budoucna nevylučuje ani expanzi do dalších českých měst. Podle původních plánů se možnosti využít jeho přepravní služby měli dočkat také obyvatelé Olomouce, konkrétnější detaily však Bolt aktuálně nesděluje.

„Bolt má zájem o spuštění své platformy ve všech českých a moravských městech, ve kterých eviduje poptávku jak ze strany řidičů, tak cestujících, a ve kterých rovněž vnímá, že jejich představitelé mají zájem o to, aby občané mohli tuto moderní službu při přesunech po městě využívat,“ říká Dvořák pro CzechCrunch.

V současné situaci se Bolt také rozhodl pomoci zdravotnickému personálu. Lékařům, zaměstnancům nemocnic, zdravotnických zařízení a laboratoří nabízí ve všech městech, kde odvoz autem provozuje, možnost využít jeho služby zdarma. „Nemocnice jsme oslovili a požádali je o přehled zaměstnanců, kterým bude využívání aplikace zdarma zpřístupněno,“ komentuje Dvořák.

V rámci České republiky kromě rozšiřování přepravy cestujících Bolt expanduje i s dalšími nabízenými službami. Po letošním úspěšném nasazení elektrických koloběžek v Olomouci je rozšířil také do Boskovic a před několika týdny i do Pardubic. V ulicích Prahy je od začátku minulého týdne možné pronajat si také elektrokola, v hlavním městě navíc v aplikaci Bolt Food nabízí i donášku jídla z restaurací nebo nákup potravin.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym