Rozvozová služba Wolt vstupuje do Ostravy a Olomouce. Láká na desítky oblíbených podniků a dovoz za 30 minut

Filip HouskaFilip Houska

wolt-ostrava

Foto: Wolt

Wolt po Praze a Brně vstupuje i do Ostravy a Olomouce

0Zobrazit komentáře

Jsou tomu už dva roky, co na tuzemský trh vstoupila finská služba Wolt, aby zamíchala kartami v oblasti rozvozu jídla a nabídla lidem další alternativu, jak si objednat pokrm z oblíbeného podniku přímo před dveře. Poté, co se osvědčila v Praze, vstoupila vloni i do Brna, kde opět sázela na dovoz za zhruba 30 minut a poměrně širokou nabídku podporovaných restaurací. Teď modročerní kurýři vyráží i do Ostravy a Olomouce.

Konkrétně v Ostravě bude Wolt rozvážet z padesáti restaurací, mezi kterými nechybí oblíbené podniky jako A Café, Eat Meat, 3F Kiyoko či Franki’s Pub nebo klasické řetězce s rychlým občerstvením McDonald’s a KFC. Stejně jako v Praze a Brně i na východě Česka plánuje Wolt dodržovat průměrnou doručovací dobu do 30 minut od objednání, přičemž cena za doručení bude začínat na 29 korunách.

„Ostrava je místo s pestrou nabídkou skvělého jídla, ale také kultury a sportu. V rámci expanze jsme se na Ostravu soustředili dlouhodobě a máme proto velkou radost, že naši zákazníci mají opravdu z čeho vybírat, a to nejlepší jídlo ve městě je jim zase o něco blíž,“ říká Jan Foret, generální ředitel Woltu v České republice.

Jeho kurýři budou operovat nejen v centru města, ale také v oblasti Mariánských hor, Vítkovic a Zábřehu, kde se budou prohánět jak v autech, tak na kolech nebo skútrech. Typickým poznávacím prvkem bude tradiční modrá barva a velký box na zádech, v němž se jídla vozí. Wolt se přitom snaží v restauracích podporovat kompostovatelné obaly pro šetření životního prostředí.

wolt-ostrava2

Foto: Wolt

Kurýr rozvozové služby Wolt

Objednávky budou klasicky probíhat přes mobilní aplikaci s možností sledování kurýrů v reálném čase na mapě a nemá chybět ani možnost bezkontaktního doručení, což je v dnešní pandemické době užitečná věc. Pro zákazníka to znamená, že si jídlo vyzvedne před svými dveřmi nebo vchodu, kde mu ho kurýr zanechá, aby se fyzicky nepotkali.

Z postupné expanze Woltu napříč Českou republikou budou potěšeni také obyvatelé Olomouce, kam má služba dorazit v blízké budoucnosti s podporou více než padesáti restaurací včetně vyhlášených značek jako The Buns, Ca Phe District, Grill Pub pod Lipami, Jazz Tibet Club nebo CODO, která bude na Woltu dostupná exkluzivně.

Pro Wolt tak jde o důležité rozšíření, o to víc v dobách, kdy se v Česku v důsledku vládních nařízení uzavírají restaurace a hospody a lidem nezbývá nic jiného, než využívat právě rozvozové služby (nebo čekat fronty u výdejních okének). Navíc z Prahy před létem odešel konkurenční Uber Eats, takže na trhu již zůstává z velkých hráčů pouze Wolt a Dáme jídlo.

V Praze navíc finská platforma rozváží už i zboží z nerestauračních zařízení, což ohlásila v rámci svého dvouletého výročí na českém trhu, během kterého se jí logicky podařilo rozšířit počet podporovaných restaurací a udržovat standard doby doručení okolo 30 minut.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym